Pablo Maffeo té 18 anys i en fa tres que pertany al Manchester City. És un diamant en brut. Un futbolista amb molta projecció. Els citizens van apostar fort per ell i els que el coneixen, en parlen prou bé.

Maffeo ha aterrat a Girona tot just ara, a mitja temporada i sembla un pedaç per a Machín, més que no pas un jugador cridat a marcar diferències i a convertir-se en una peça indiscutible. És jove i la seva posició natural, el lateral dret, fan que de bones a primeres no acabi d'encaixar en el famós 3-5-2 del tècnic sorià. Malgrat tot, a Montilivi s'ha decidit apostar per ell. Dimecres completava el seu primer entrenament i aquest divendres era presentat. «Té cabuda a la plantilla», deia segur Pablo Machín quan se li va preguntar per Maffeo, un jugador que serveix al sorià per completar el seu trencaclosques.

«És una alternativa que volíem des del mes de juny. A més, no tenim cap lateral dret específic a la plantilla. Pot jugar al carril i també com a central», el definia, destacant també el seu enorme «potencial». «És molt jove. Crec que ha fet un pas endavant a la seva carrera i intentarem aprofitar-nos de tot el que pugui aportar», afegia.

El tècnic veu així satisfetes dues de les mancances amb què s'ha plantat a l'equador de la Lliga:a l'equip li faltava gol i el club li va portar Dejan Lekic;tampoc tenia un jugador per ocupar el lateral dret si canviava de dibuix, i ha arribat Pablo Maffeo. Això sí, tot i aquesta última incorporació, Machín no té previst variar el sistema de cop i volta. «Ha d'imperar el sentit comú. Quan una cosa va bé, el millor és no tocar-la. L'any passat gairebé sempre vam jugar de la mateixa manera. Aquest curs, en molts partits he canviat de dibuix. Tot depèn de com està l'equip i de com van les coses. Però tenim un tret identitari molt clar. La gent sap a què juguem i com ho fem. Crec que la línia és bona jugant amb tres defenses i amb aquesta idea volem seguir», s'explicava.

És difícil que passi, però amb el Ponferradina Maffeo podria jugar els seus primers minuts amb el Girona. Si més no, Machín veu que està en condicions de fer-ho. «Ve de competir amb el filial del City i està bé físicament. Podria jugar perfectament. Ara bé, tampoc l'hem vist gaire amb nosaltres encara. Si nosaltres volguéssim, podria aportar el seu granet de sorra aquest mateix diumenge».

Lekic «està per jugar»

Fitxat un parell de dies abans de cap d'any, Dejan Lekic tot just va començar a entrenar la primera setmana de gener, després d'estar-se un bon temps buscant equip a l'acabar-se la seva breu aventura a l'Índia. El serbi encara no està al cent per cent i dissabte, a Alcorcón, no va poder debutar en no tenir encara la paperassa en regla. La seva estrena podria arribar demà mateix, contra el Ponferradina, depenent del parer del cos tècnic i de com vagi el partit. «Està per jugar. És un davanter i no li cal fer un gran desgast físic per generar ocasions de gol i rendir. No té encara el seu millor to físic, però el podem utilitzar», explicava Pablo Machín. «Tan de bo que pugui marcar ben aviat el seu primer gol amb el Girona», completava.