A Leganés, a Palma de Mallorca i a Sòria, aquesta temporada, no s'hi ha vist, precisament, la millor versió del Girona. Però els de Machín hi han aconseguit rescatar un total de tres punts gràcies a tres empats assolits in extremis en el temps afegit, pràcticament del no-res. Contra els madrilenys va ser Jairo, a Son Moix, Kiko Olivas, i ahir a Los Pajaritos, un Dejan Lekic que d'aquesta manera s'estrenava amb els gironins. La distància amb el descens és ara de cinc punts, un menys que la jornada passada. I en part aquest coixí relativament còmode, tot i que equips com l'Almeria i el Mallorca semblen haver despertat, és gràcies al miracle que el Girona ha sabut obrar en els temps de descompte.

La remuntada més heroica va ser la de Leganés. Era el 17 d'octubre. El Girona havia fet un partit molt dolent i els madrilenys s'havien posat 2-0, gràcies a dos gols a pilota parada de Martín i Gabriel Pires. La defensa, havia quedat retratada. A dotze minuts del final es va començar a obrir el pot de l'esperança per als de Montilivi quan Mata situava el 2-1 pràcticament en la primer rematada a porta, després que Felipe estavellés un xut al pal. El Girona va crèixer i va buscar l'empat. El Leganés hauria pogut sentenciar, també, amb el tercer. I així es va entrar en l'última jugada del partit, en una acció calcada a la de Mata. En aquest cas, el 2-2 el va fer Jairo, aprofitant també un rebuig del pal. L'eufòria va ser tanta que el davanter cedit per l'Espanyol, que ja tenia una groga, va acabar expulsat per treure's la samarreta i veure la segona cartolina.

A Palma de Mallorca possiblement hi va arribar el gol més trascendental. Va ser obra de Kiko Olivas i va permetre al Girona passar un Nadal tranquil, fora del descens. L'equip de Pablo Machín hi hagués caigut si l'1-0 aconseguit per Avendaño a la primera part hagués decidit el duel. Però allà va acabar apareguent, també del no-res, el central andalús, aprofitant un desajustament de la defensa mallorquina en l'última jugada del partit. El Mallorca va caure en la frustració i el Girona va celebrar aquella diana pràcticament com un títol.

L'acció d'ahir de Lekic a Sòria va donar un punt que permet mantenir el creixement i la línia positiva de resultats dels gironins aquest 2016, amb tres triomfs (Valladolid, Ponferradina i Bilbao Athletic), l'empat de Los Pajaritos i una única derrota al camp de l'Alcorcón en un duel on possiblement l'equip va oferir millor imatge que no pas contra el Numància. Deu punts dels últims quinze que han donat un cert coixí respecte els llocs de perill.