El Girona va aprofitar les últimes hores del mercat d'hivern per fer una darrera incorporació que reforça, encara més, una de les línies més qüestionades durant la primera volta: la davantera. El director esportiu, Quique Cárcel, que ja havia admès diumenge a Sòria que hi podia haver una darrera operació, va acabar tancant la contractació de Cristian Herrera, un clàssic "9" ràpid, atlètic i bon definidor que després de despuntar poderosament amb el filial de l'Elx a Segona B a principis de la campanya 2013/14, va acabar pujant al primer equip, a la Lliga BBVA, on hi va acumular més de 40 partits d'experiència entre aquell curs i el passat. Ara el nou davanter del Girona era a l'Almeria, on pràcticament no ha tingut oportunitats aquesta campanya (només ha jugat 9 partits, per un total de 218 minuts). Hi havia arribat l'estiu passat després de quedar lliure de l'Elx pel descens administratiu que va patir.

Cristian Herrera té 24 anys, en farà 25 el 23 de març, i és originari de Las Palmas, on es va formar al club local. Entre 2010 i 2013 va jugar al filial dels canaris a Tercera i gràcies als seus 20 gols el curs 2012/13 va ascendir amb aquell equip a Segona B. Refusada la renovació, va acabar a l'Il·licità, el filial de l'Elx, per començar la campanya 2013/14 a Segona B. Ràpidament va seguir demostrant la seva capacitat golejadora fent 13 gols en 14 partits i de seguida va fer el salt al primer equip. Va debutar a la Lliga BBVA sortint els últims dotze minuts d'un partit contra el València el 24 de novembre de 2013, rellevant Javi Márquez. En un tres-i-no-res es va posar l'afició a la butxaca marcant el 2-1 que donava el triomf a l'equip de Fran Escrivá. Aquella mateixa temporada va fer un gol al Llagostera en l'empat a dos que es va registrar a la ciutat esportiva de l'Il·licità. Aquestes bones actuacions li van valer un contracte professional per 4 anys, amb una clàusula de 8 milions, certificada el gener de 2014 quan algunes especulacions el situaven a l'òrbita del Madrid. La temporada passada va seguir a l'Elx, a Primera, disputant 26 partits i fent un únic gol, al camp de l'Espanyol, que donava l'empat als seus (1-1).

El descens administratiu de l'Elx l'estiu passat va acabar provocant la seva sortida del club. Mantenia un bon cartell i era un jugador molt disputat pels "grans" de Segona, per això allò que comentava Quique Cárcel abans de tancar l'operació, assegurant que l'objectiu era un futbolista que a l'estiu hagués sigut inviable de dur a Montilivi. Va acabar a l'Almeria però allà la fortuna no l'ha acompanyat, jugant només 9 partits i buscant una sortida des de feia setmanes. Llagostera, Leganés i Còrdova són només uns quants dels clubs que s'han interessat per ell en aquest mercat d'hivern. I ha acabat siguent el Girona el que se l'ha endut, amb dos anys i mig de contracte per davant.

El nou davanter gironi s'afegeix d'aquestsa manera a Dejan Lekic (Atlètic Kolkata) i Pablo Maffeo (Manchester City) com a fitxatges d'aquest mercat d'hivern 2015-16. El serbi ja va debutar fa tres jornades contra el Ponferradina i diumenge es va estrenar com a golejador contra el Numància anotant el gol de l'empat en el temps afegit. De la seva banda, el jove lateral dret encara no ha pogut estrenar-se.

"Buscavem un perfil de jugador que ens garantís futur. Ens pot aportar moltes coses, ha jugat a Primera i ha marcat gols, tot i que aquests sis mesos a l'Almeria no han sigut fàcils per a ell", explicava anit el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, un cop concretada l'operació. Segons ell "creiem que té potencial i estem molt contents amb el seu fixatge". En aquest mercat d'hivern el Girona ha incorporat dos davanters, Lekic i Cristian Herrera, i a més a més, se n'ha assegurat la seva participació, com a mínim, per un any més. El serbi va firmar fins el 2017, mentre que el canari vestirà de blanc-i-vermell fins el 2018 amb la idea de recuperar la seva millor versió.