L'últim fitxatge del Girona, Cristian Herrera, serà presentat avui com a nou jugador blanc-i-vermell i, possiblement a la tarda, ja es posarà a les ordres de Pablo Machín. Aterrat l'últim dia del mercat d'hivern per sorpresa, el director esportiu del Girona va justificar el fitxatge com una oportunitat que el club no podia deixar escapar. Tot i el superàvit de davanters que té ara l'equip amb Herrera, Lekic, Mata, Jairo, Sobrino i Felipe Sanchón, a més a més de Borja García, que hi pot jugar, Cárcel va perseguir el canari fins que li va dir "sí". No va ser fàcil perquè Herrera és un atacant amb molt de caixet i que ve de disputar una temporada i mitja a Primera Divisió amb l'Elx. De fet, el Girona ja havia intentat el seu fitxatge a l'estiu però el múscul econòmic de l'Almeria va fer que fos impossible. Aquest mercat d'hivern, van ser uns quants els equips que també s'hi van interessar presentant fins i tot ofertes superiors a la del Girona. Finalment, però, Herrera es va decantar per Montilivi seduït pel projecte. "Era un jugador molt cotitzat i havia rebut ofertes per guanyar més diners que aquí. S'ha sentit atret pel nostre projecte i això és important", revelava ahir Pablo Machín al programa Tot és un joc de FeM Girona.

Herrera no arriba a Girona avalat pels seus grans registres golejadors dels darrers anys però tothom coincideix en el gran potencial del davanter que sí que va ensenyar no fa tant de temps als filials del Las Palmas i l'Elx. Va ser precisament l'Il·licità el seu trampolí cap a l'elit del futbol. Després de marcar 13 gols en 14 partits a Segona B va fer el salt al primer equip amb el qual va debutar amb gol contra el València. A partir de llavors, Herrera es quedaria definitivament a Primera fins que el descens administratiu de l'Elx el deixaria lliure per acceptar una gran oferta econòmica de l'Almeria. Les coses no li han anat com esperava a Almeria i, després de no tenir continuïtat amb cap dels tres entrenadors, ha buscat una sortida que l'ha dut al Girona. A Montilivi i amb un sistema que li pot anar clavat per les seves característiques confia retrobar-se amb la seva millor versió i tornar a ser aquell jugador determinant que despuntava a l'Elx.

Corria el mes de maig de 2012 i el Las Palmas Atlètic es jugava l'ascens a Segona B contra el Tuilla. Després d'haver fet 19 gols durant la Lliga, Herrera va celebrar un ascens que havia d'anar acompanyat de renovació i ascens al primer equip canari. Al final, però, les parts no es van entendre i el canari va aceptar la proposta de l'Elx, que li oferia la possibilitat immediata d'alternar el primer equip de Primera Divisió amb el filial, a Segona B. "Va començar molt bé i ja no va aturar-se", recorda Vicente Mir, entrenador seu a l'Il·licità, ara a l'Hèrcules. Mir destaca que una de les grans virtuts d'Herrera és la definició. "Té una molt bona esquerra. Tècnicament és bo, sap aguantar la pilota d'esquenes i a més a més és bon professional i treballador", explica. Un altre tècnic que el coneix bé és Joan Carrillo. L'ex del Girona l'ha dirigit aquest mateix curs a l'Almeria. "És un atacant treballador i que arma la cama de pressa. Té molta capacitat de definició i es mou bé amb espais. És un bon professional", explica Carrillo, que recorda que amb ell és amb el tècnic que ha jugat més a l'Almeria.