En les últimes temporades que, de manera consecutiva, Felipe Sanchón ha jugat a la Segona Divisió A amb el Girona, l’atacant s’ha fet un tip de marcar gols. 28, en total, entre la Lliga i la Copa del Rei. Una molt bona xifra, que es completa amb els més de 100 partits entre totes dues competicions que ha anat col·leccionant. Un home important, un pes específic de l’equip. Un pilar. Un jugador estimat per bona part de l’afició i que sempre ha rendit des del primer moment. Aquest curs, però, les coses no van tan bé com a ell li hauria agradat. La competència ha augmentat i les xifres no són les d’abans. Machín va mantenir intacta la seva confiança cap al català, però els gols no arriben. I sense gols, els minuts tampoc. Felipe viu una situació desconeguda i té per davant un nou repte, inèdit fins ara quan ha estat a Montilivi: guanyar-se de nou el beneplàcit del tècnic per tornar a sentir-se important. Com ho ha estat sempre.

Enguany acumula 19 aparicions a la Lliga (15 com a titular) i una a la Copa. Bons números. El problema és que encara no ha vist porteria. És més, no marca des del passat 20 de maig, al camp de l’Alabès. Ell és conscient que necessita canviar aquesta dinàmica. I perquè això sigui possible, li cal participar. Admet que aquest any hi ha més competència, però també que el seu rendiment no és l’esperat. «A principi de temporada sabia que no seria fàcil. Hi ha molts davanters a la plantilla i molta qualitat. A més, els meus números són els que són. Només em queda seguir, lluitar i demostrar que puc jugar. Sé que són tòpics, però és el que he de fer», confessa. Afegeix també que no està «bé» pel fet de «no jugar» darrerament, però sobretot per les xifres. «Encara no he marcat i això no m’havia passat mai des que estic a Girona. És un repte nou per a mi, perquè tot m’havia anat sempre de cares. És un veritable revés per a mi i no em queda cap altra opció que superar aquest moment».

«Difícil» contra el Nàstic

El Girona està en el seu millor moment de la temporada, però el diumenge rebrà un Nàstic que porta tot l’any en solfa. Els tarragonins són sisens amb 37 punts i ocupen places de play-off d’ascens a Primera. «Serà difícil. Ells estan en una bona línia i vénen de la dinàmica positiva de l’any passat. La classificació diu que estan fent les coses molt bé. A veure si aquesta setmana els podem baixar de dalt i nosaltres acostar-nos una mica més a la zona tranquil·la», desitja un Felipe que aprofita per demanar el suport de l’afició, sobretot ara que s’espera un bon gruix de seguidors grana per a aquest diumenge: «Sabem que a la gent d’aquí Girona els costa venir al camp, però volem que s’animin. Ens hem de fer notar a casa. Entre tots serem més forts. És diumenge i el partit té bona pinta. Esperem ser prou per competir contra els 500 o 600 que vinguin d’ells».

Acaba contracte al juny

Mentre que Àlex Granell i Aday Benítez ja han acordat la seva renovació i el club negocia amb Jaime Mata, Isaac Becerra i Eloi Amagat per ampliar el seu contracte amb l’entitat de Montilivi, Felipe Sanchón veu com el seu temps a Girona es comença a esgotar. Té contracte en vigor fins al 30 de juny ­d’aquest 2016. De moment, el Girona no li ha traslladat la seva intenció de retenir-lo, per la qual cosa el ­jugador té per davant gairebé una ­volta sencera per intentar guanyar-se al camp la seva renovació. Perquè aquest és el desig del mateix Felipe: complir, com a mínim, la seva setena temporada a Montilivi.