El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de futbol va aclarir ahir, de cop, el gris panorama que se li havia presentat al Girona després de l'expulsió de Lekic i l'amonestació de Mata -era la cinquena- contra el Nàstic que, en principi, els havien de fer ser baixa a Osca. L'organisme va fer cas de les al·legacions presentades pel club de Montilivi pels dos jugadors i va desautoritzar de manera contundent l'àrbitre andalús Figueroa Vázquez per les seves errònies decisions i el mal redactat de l'acta. El Girona va haver de jugar amb un home menys contra els tarragonins des del minut 20 perquè el col·legiat va expulsar Lekic per doble groga, la segona, entenent que havia simulat un penal; per si no fos poc, el Nàstic va avançar-se en el marcador, tot i que a 12 minuts del final Mata salvava un punt èpic transformant una pena màxima que Iago Bouzón havia comès sobre ell mateix. Mai se sabrà què hauria passat si Figueroa no haguès errat en l'expulsió de Lekic, però després de la resolució del Comitè, no seria estrany que aquest àrbitre es passés alguna jornada a la «nevera».

En el cas de l'expulsió de Dejan Lekic el Girona va al·legar contra la segona groga, la del possible penal. El col·legiat va escriure a l'acta que l'havia amonestat «per deixar-se caure dins l'àrea contrària, simulant ser objecte d'infracció». En la resolució feta pública ahir el Comitè admet que «de la prova videogràfica que s'ap0rta en resulta un error material manifest en l'acta en tant que la caiguda es produeix a conseqüència del contacte amb un jugador rival». Per si no havia quedat prou retratat, Figueroa Vázquez també va ser desacreditat en la seva decisió de mostrar targeta groga a Jaime Mata al minut 63 «per entrar a un contrari amb el peu, de forma temerària, en la disputa de la pilota». En aquesta jugada el Comitè interpreta que, veient les imatges remeses pel Girona, «resulta que en cap moment impacta amb el porter rival, existint també per això un error material manifest en l'acta.

Per tot plegat, Competició deixa sense efecte les dues targetes i, d'aquesta manera, Lekic no haurà de complir cap sanció per expulsió, ni Mata per haver complert cicle d'amonestacions, tot i que segueix a una groga del descans forçós. De totes maneres la presència de Lekic a Osca no està garantida. El davanter serbi va notar una punxada ahir al matí durant l'entrenament a Navata i va haver de deixar la sessió. Al vespre, Lekic es va desplaçar a Barcelona per sotmetre's a una ressonància magnètica. En principi, el problema muscular del balcànic no hauria de ser gaire greu, tot i que no li garanteix estar disponible diumenge. En aquest sentit el segon entrenador blanc-i-vermell, Jordi Guerrero, es mostra satisfet per les resolucions però aposta per esperar a veure si poden comptar o no amb Lekic. «Mata i Lekic estaven jugant i la cosa va anar molt bé. A veure com va la setmana», deia. Guerrero destaca la feina feta pel club en el cas de les al·legacions. «Que un ens superior les hagi tret no desautoritza l'àrbitre però sí que li diu que en aquell partit no va encertar-la. És difícil en directe de vegades apreciar-ho».

Pel tipus de joc intens i de pressió pel qual es caracteritza l'Osca, i per les característiques d'un terreny de joc estret com l'Alcoraz, les baixes de Lekic i Mata haurien estat d'allò més sensibles. El madrileny, a més a més, viu un moment dolç i contra el Nàstic va ser un dels més destacats. Mata es mostra «content» per la decisió i recorda que ara li toca «canviar de xip» per estar a punt per diumenge. «Ara és decisió del míster si jugo o no. Que estigui disponible no garanteix que jugui. He d'esperar perquè ningú té garantit el lloc. Ja s'ha vist més d'un cop amb gent que jugava el cap de setmana anterior i que després queda fora». Pel que fa a l'acció de la targeta, Mata detalla que si el Comitè l'ha retirada és que «era totalment recorrible». L'ex del Lleida explica que «no recordava haver tocat el porter».

Al Nàstic, no

Com a curiositat, el Nàstic també va presentar al·legacions per tal que li fos retirada la groga que va veure Pablo Marí per una falta a Cristian Herrera. En aquest cas, el Comitè no va estimar-les. La conclusió a la qual va arribar l'organisme després de visionar la prova videogràfica que va presentar el Nàstic és que «del visionat de les imatges es dedueix que el jugador amonestat toca la pilota, com argumenta el club que al·lega, però també es veritat que s'emporta per davant amb la seva acció el jugador rival, corresponent a l'àrbitre, en l'àmbit de les seves facultats, valorar la jugada sense que la seva decisió pugui considerar-se com a cap error».