Fa més de tres mesos, era la diada de Tots Sants, que el Girona no és capaç de guanyar un partit a domicili. Abans, se'n feia un tip, d'arreplegar victòries lluny de Montilivi. Era una rutina. Viatge que feia, viatge del qual tornava amb tres punts. Ara, gairebé a mitjans de febrer, s'ha de recular fins a l'1 de novembre per recordar la darrera alegria com a visitant: 0-1 a Pamplona. Aquest diumenge, a l'Alcoraz, es presenta una excel·lent oportunitat per guanyar de nou. Primer, perquè l'Osca és el pitjor local de tota la categoria (només 10 punts de 33 possibles). I segon, perquè els gironins només han perdut en un dels últims quatre desplaçaments. Números a la mà, sembla que la balança es decanta a favor dels blanc-i-vermells, però és aquí on el central Kiko Olivas arriba per posar una mica de seny i recordar que guanyar a terres aragoneses serà «molt complicat».

L'andalús, l'únic jugador de camp que ha jugat les 24 jornades de Lliga amb el Girona, revela que el vestidor està «animat» i amb molta «confiança» per donar-ho tot i guanyar al camp de l'Osca. Però no tot són les intencions. La teoria és una, després la pràctica pot ser una altra. Olivas sap que a l'Alcoraz els espera un rival directe i un equip que necessita sumar per escapolir-se de la part baixa. «Sempre ha sigut un camp complicat i no ens ho posaran gens fàcil, perquè crec que és un equip que ho està fent prou bé fins ara. És cert que fins ara no han aconseguit massa bons resultats, tot i que els passa, si fa no fa, com a nosaltres. Mereixerien tenir uns quants punts més dels que tenen». Si més no, no amaga que cal «aprofitar» aquests mals números dels aragonesos davant la seva pròpia afició per mirar de treure'n petroli. El d'Antequera, a part, treu ferro al fet que fa més de tres mesos que el Girona no guanya a fora. «La clau és treure bons resultats a casa. Ara ho estem aconseguint. A més, com a visitants estem demostrant ser competitius i hi hem sumat molts punts. No s'ha de comparar amb l'últim any;?llavors es va fer una temporada molt bona. Tant a Montilivi com també a fora». El cas és que l'equip de Machín buscarà una victòria que donarà encara «més moral» al vestidor i que serviria per «impulsar» l'equip a la classificació de Segona A.

De moment, l'objectiu de la permanència, els famosos 50 punts, encara queda un pèl lluny. L'equip, això sí, s'ha enfilat fins a la trentena després del punt aconseguit contra el Nàstic el passat diumenge a l'estadi. El vestidor no s'obsessiona pas per això. Segons Olivas, l'equip «no està pensant en els punts que té o els que falten. Només volem fer bé les coses, canviar la dinàmica de la primera volta. Pensem fer com més punts millor. Amb aquesta idea entrenem i treballem cada dia».

L'intocable de Machín

Passades 24 jornades, Kiko Olivas és l'únic jugador de camp del Girona que ha participat en tots els partits de Lliga. El malagueny acumula 2.145 minuts a la Lliga (pels 2.160 del porter Isaac Becerra) i s'ha convertit en un intocable per a Pablo Machín. A?tot això, com ha fet d'altres vegades, Olivas diu estar molt «content» per haver jugat tots els partits i per la «confiança» que fins ara ha demostrat tenir en ell el cos tècnic. Recorda que la «competència és molt gran» i que el millor que pot fer és «treballar cada dia» i no pas «adormir-se» perquè «en qualsevol moment pot canviar això». Confia «jugar com més partits» sigui possible i es veu capaç d'aparèixer en les 42 jornades del campionat de Lliga. «Físicament em trobo molt bé. Aguanto els partits i també els entrenaments. Crec que no hi hauria cap problema per aguantar».