Montilivi va acabar dempeus, aplaudint els seus jugadors i satisfet de l'esforç d'un Girona que ahir es va deixar la pell. Feia molts mesos que a l'estadi no es vivia un ambient com el d'ahir, tot i ratllar la mitja entrada. Però la mateixa afició que va ovacionar els blanc-i-vermells, una estona abans no feia més que dirigir tota la seva ira cap a un sol home: Jorge Figueroa Vázquez. L'àrbitre va ser el centre de les crítiques d'una afició que no li va perdonar que al minut 20 expulsés Dejan Lekic per doble amonestació. I això que amb l'andalús, els gironins mai han perdut. És més, amb el d'ahir, els ha xiulat tres penals a favor, tots acabats en gol.

D'altres vegades, Pablo Machín i també els jugadors han estat crítics amb l'arbitratge de torn. Ahir, tot i que els havia perjudicat en deixar-los amb un home menys i els havia carregat de targetes, les queixes no van ser massa generalitzades. El tècnic en va parlar en roda de premsa i si bé va voler treure ferro a tot plegat, no va amagar que Lekic, com a mínim, no mereixia una de les grogues que va veure. "Em fastigueja quedar-me amb deu als 20 minuts. No sé si en Dejan s'ha llençat. Jo crec que no. A més, et poden fer un penal sense haver-te de llençar al terra. Amb la inèrcia, si et toquen, pots caure i crec que això és el que ha passat. Si l'àrbitre no ho veu així, ja no sé si mereix o no targeta. La que no hauria hagut de ser groga és la primera. (Iago) Bouzón fa dues clares obstruccions i no el deixa córrer. Ho he vist molt clar. Després, hi pot haver falta. Però tant d'un com de l'altre. El que no pots fer és ensenyar-li targeta", va valorar. A més, sota el seu parer, el club hauria "d'intentar que li treguin alguna de les dues grogues" a Dejan Lekic. El serbi, si se li manté la sanció, serà baixa al camp de l'Osca, on tampoc hi podrà jugar Jaime Mata, que ahir va rebre la cinquena amonestació de la temporada.

El d'ahir era el quart partit que Figueroa Vázquez xiulava al Girona a Segona A i en cap d'ells els blanc-i-vermells han perdut. És més, gairebé sempre ha xiulat accions favorables als catalans. El curs passat, va expulsar Razak i Corral del Mirandés, a part de xiular un penal a favor (3-0); també va expulsar Álvaro Peña del Lugo i va assenyalar una pena màxima (13/14). Un any abans, victòria a Santander. I ahir, un tercer penal a favor.