Els aficionats del Girona van marxar d'allò més satisfets diumenge passat de Montilivi malgrat l'empat final contra el Nàstic (1-1). Amb un home menys des del minut 20, l'equip va treure la versió piconadora i va enamorar els presents amb una intensitat, unes ganes i una fe que feia temps que no es veien a l'estadi. L'empat va deixar un gran regust de boca entre els seguidors i també una sensació de victòria moral al vestidor. Tot plegat, però, no haurà servit de res si avui el conjunt de Pablo Machín no torna de l'Alcoraz amb quelcom de positiu. Els gironins hi arriben en segurament el millor moment de la temporada -sumen 11 dels últims 18 punts en joc- i ho fan amb l'ambició de retrobar el camí de la victòria fora de casa després de moltes setmanes. Sense cap mena de dubte, un triomf aquesta tarda a Osca suposaria un cop d'efecte en aquest nou Girona del 2016 que no té res a veure amb el del primer tram de temporada. Per fer-ho, Machín al final no pot comptar amb Dejan Lekci ni Javi Álamo que, lesionats, no es van desplaçar ahir a terres aragoneses. Tampoc hi seran Richy, Sobrino i Pol Llonch, també lesionats; Marcelo, malalt; així com Nwakali i Felipe Sanchón, per decisió tècnica. En canvi, sí que van entrar a la llista Rubén Alcaraz i Sebas Coris.

Decisiu a Sòria amb el seu primer gol, que va salvar un punt per als gironins al temps afegit, Dejan Lekic va mantenir la titularitat contra el Nàstic la setmana passada. El serbi, però, al minut 20 ja era als vestidors expulsat per doble amonestació. El perdó del Comitè no ha servit perquè pugui jugar a Osca ja que a l'entrenament de dimecres al matí a Peralada el serbi va patir una lesió a l'adductor. El secretisme del club va acabar-se ahir quan es va fer pública la llista de convocats sense el balcànic. El Comitè també va retirar dimecres la targeta groga a Mata, que, en ser la cinquena, li hauria impedit ser avui a Osca. El madrileny, omnipresent en el derbi, té un lloc assegurat en punta d'atac on espera nou company. Sense Lekic, lesionat, i amb Felipe Sanchón fora de la convocatòria per decisió tècnica, Cristian Herrera es perfila com l'escollit. Les altres opcions són Jairo Morillas? -que aquesta setmana ha fet unes declaracions un pèl controvertides recordant que per a ell 7 davanters són massa- o bé avançar Borja García. En cas que el mitjapunta madrileny avancés la seva posició, Eloi Amagat o bé Rubén Alcaraz podrien entrar a l'equip. Divendres Kiko Olivas no va poder acabar l'entrenament amb normalitat degut a unes molèsties, però el central andalús no hauria de tenir problemes per ser a l'equip.

Al Alcoraz, el Girona no ho tindrà gens fàcil malgrat que l'Osca és l'equip amb pitjors números com a local de la categoria. Els aragonesos tan sols han sumat dues victòries al seu estadi i cerquen de manera urgent millorar els seus registres per no enfangar-se encara més a la cua de la classificació. Per a aquest partit, Anquela té tota la seva plantilla a disposició. L'exentrenador del Numància, que va rellevar Luis García Tevenet el desembre, podria fer debutar l'exgironí Nagore d'entrada al lateral dret. Malgrat que Anquela ha alternat des que va arribar formacions amb quatre i cinc defenses, avui tot indica que l'Osca formarà amb defensa de quatre. A part de Nagore, els aragonesos també tindran a l'onze Mikel Arrubarrena, fitxat aquest gener de l'Eibar i que el curs passat va marcar 10 gols a Primera. L'altre gran perill ofensiu de l'Osca és Darwin Machín. El veneçolà és el màxim golejador de l'equip amb 7 dianes, malgrat no jugar específicament en punta d'atac.