Amb el triomf d'ahir a El Alcoraz, el Girona amplia el coixí respecte a les posicions de descens fins als 8 punts i s'allunya del perill. De passada, i encara que des del vestidor estigui prohibit parlar-ne, la zona de play-off s'acosta a 6 punts. Tot plegat, però, no treu la son a un Pablo Machín que segueix ben tranquil conscient que, malgrat que ara els resultats estiguin acompanyant, l'actual versió del Girona és la mateixa de tota la temporada. "Seguim en la bona línia sense fer res que no estiguéssim fent abans. Les sensacions són igual de bones però els resultats corroboren la bona feina", recordava el sorià, refet, ahir després del triomf al camp de l'Osca. Tres punts que confirmen la bona dinàmica del Girona aquest 2016 en la qual ha sumat 14 dels 21 punts possibles i està escapant a un bon ritme de la zona de perill. Va ser una victòria suada i patida. Segurament la més soferta de la temporada arran de l'allau d'aproximacions i ocasions de l'Osca després de l'expulsió de Lejeune. "Ens ha condicionat moltíssim perquè teníem el partit més o menys controlat i a partir d'aquí ens han entrat més dubtes i hem hagut de patir perquè no hem matat el partit", deia el tècnic. En aquest sentit, Machín va subratllar que la clau del partit havia estat el desencert dels seus homes a l'hora de fer un segon gol que hauria tancat el partit. "El més normal és que amb els contracops haguéssim matat el partit", deia.

Machín va reconèixer que havia patit. Com la cinquantena de seguidors gironins desplaçats a El Alcoraz i com també tots els que van seguir el matx per la televisió o la ràdio. "Ho hem passat malament", admetia. I és que la darrera mitja hora en la qual el Girona va jugar amb deu per l'expulsió de Lejeune, l'Osca ho va provar tot per intentar batre Becerra. "A partir que ens hem quedat amb 10 homes, ha estat un pim-pam-pum de l'Osca. Nosaltres ens hem fet molt enrere per acumulació més que per rigor tàctic", aclaria. Machín va explicar també que arran de l'expulsió havia decidit jugar amb un 4-4-1 però que "això ens ha fet tenir uns moments d'incertesa que de seguida hem corregit fent entrar Carles Mas i tornant a defensar amb 3 centrals. Hem estat un xic millor, però massa enrere i quan ets tan a prop de la porteria, alguna ocasió pot entrar". En aquesta mateixa línia, Machín té clar que malgrat que l'Osca va trepitjar molta àrea, "les millors ocasions" van ser "del Girona". El porter Isaac Becerra va ser un dels més destacats d'ahir amb intervencions de molt de mèrit. "Avui ha aturat 4 o 5 xuts quan normalment n'atura un o cap. L'Osca ens ha generat més ocasions que altres rivals i paradògicament hem guanyat. Altres dies, amb un xut hem perdut", recordava.

Sens dubte, la jugada clau del partit va ser la vermella directa a Florian Lejeune (m. 60). El central francès va ser expulsat per repel·lir tímidament una puntada de peu d'Íñigo López que va llançar-se a terra posant-hi més pa que formatge. Machín va confesssar que no havia vist l'acció però que tenia molts dubtes que el francès hagués agredit ningú. "Em resulta molt difícil de creure que hi hagi hagut agressió. Hi ha jugadors que es vanten de ser murris. A mi aquest tipus de coses no m'agraden", detallava.

El sorià va explicar que tenia estudiat l'Osca tant si jugava amb defensa de 5 com de 4. "Molts equips ho fan contra nosaltres. L'Osca ja ho havia utilitzat algun altre cop i ho teníem treballat per fer-los mal tant si sortien amb 3 centrals o amb 2". Per a Machín, l'Osca està notant la pressió de veure's tan avall a la classificació. "Amb el marcador en contra i en una situació límit, la classificació pesa. Tot i això, he de reconèixer que ens ha costat moltíssim gua?nyar aquest partit".

la baixa per lesió de Lekic. "Ens ha donat profunditat i velocitat. Té quelcom de diferent de Jaime Mata, Jairo Morillas i Lekic. Fins i tot ha jugat a la banda a la segona part".