Si la setmana passada contra el Nàstic, l'andalús Figueroa Vázquez ja va perjudicar els interessos del Girona expulsant per doble amonestació Lekic al minut 20, el col·legiat d'ahir a Osca, Trujillo Suárez tampoc va estar lluït. Ja a la primera part, l'àrbitre de Tenerife va ensenyar dues targetes grogues més que rigoroses a Pons i Herrera. Una clara senyal que tenia la mà fàcil. Ja a la segona meitat, el canari no va dubtar a expulsar Lejeune (m.60) per respondre a una puntada prèvia de Carlos David quan la jugada ja havia quedat invalidada. A l'espera de les possibles al·legacionsque pugui presentar el Girona, el central francès podria exposar-se a una sanció d'entre 2 i 4 partits. I és que l'àrbitre va fer constar a l'acta que va ser expulsat "per produir-se de forma violenta contra un adversari, empentant-lo i fent-lo caure. Sense que la pilota estigués en joc en aquell moment".

La de Lejeune és la setena expulsió que pateix el Girona aquesta temporada. Un número que supera amb escreix les vistes les tres anteriors campanyes en què se'n van veure tan sols 5 (14-15), 4 (13-14) i 3 (12-13). La xifra actual iguala les targetes vermelles que va veure l'equip les temporades 11-12 i 09-10. El Girona dels cursos 10-11 i 08-09 l'equip en va veure més: 12 i 10, respectivament. A més a més de Lejeune enguany han estat expulsats Alcaraz a Oviedo, Pere Pons contra el Llagostera, Jairo a Leganés, Mata a Vitòria, Javi Álamo a Tenerife i Lekic contra el Nàstic la passada jornada.

La victòria final va deixar l'expedició gironina més que satisfeta tot i que l'expulsió de Lejeune a punt va estar de complicar-la. Una decisió que no va deixar gens contents els gironins sobretot un Pablo Machín que posava en dubte que el central francès hagués agredit Carlos David. Lejeune és un dels jugadors més amonestats del Girona aquesta temporada ( ja en duu 13) però d'expulsions no n'havia patit cap des que vesteix la samarreta del Girona. De fet, Lejeune no era expulsat des del maig del 2013 quan jugava al Brest, de la Primera Divisió francesa en un partit contra el Socheaux. A la lliga espanyola tan sols havia vist fins ahir dues vermelles, totes dues amb el Vila-real B (2012-13) a Segona B contra l'Espanyol i l'Atlètic Balears.

Fins ahir, temporada any, Trujillo només havia dirigit el Girona contra el Saragossa a Montilivi (0-0) en un partit on es va empassar un clar penal de Wilk a Mata. El canari, això sí, és recordat com l'àrbitre que va expulsar Jandro en el Girona-Mallorca (1-1) del curs 13-14 i va impedir l'asturià disputar el trascendental duel per la salvació a Ponferrada. Aquell mateix curs, el canari expulsaria Ramalho i Juncà a Còrdova (2-0).

L'Oviedo perdrà Verdés

Si el Girona perdrà Lejeune contra l'Oviedo, els asturians arribaran a Montilivi diumenge sense un dels seus centrals titulars, Héctor Verdés, expulsat ahir per doble amonestació contra el Tenerife. A banda de Verdés, l'Oviedo tampoc podran comptar amb Borja Gómez. Això pot fer que la parella a l'eix sigui Josete i David Fernández