Florian Lejeune en va fer via, diumenge, de pujar a l´autobús un cop acabat el partit. Malgrat la victòria final del Girona, la sensació de culpa i d´haver deixat els seus companys en inferioritat numèrica durant mitja hora l´envaïa. El central francès no considera que fes res gaire greu ni que agredís Carlos David com es pot interpretar llegint l´acta però la única realitat és que l´àrbitre el va enxampar ventant una espenta al central de l´Osca i li va ensenyar la targeta vermella. La sanció a què s´exposa Lejeune podria fins i tot anar dels 2 als 4 partits i per aquest motiu el Girona va presentar ahir mateix al·legacions al Comitè de Competició per tal que el càstig sigui mínim. «Per mi en els pitjor dels casos hauria d´haver estat targeta groga i prou però vaig cometre un error. No puc fer-ho més. Va ser molt poca cosa però una empenta així sempre és targeta», explicava Lejeune ahir al final de l´entrenament. Poc abans, el central francès havia estat conversant un bona estona a part amb Pablo Machín, de ben segur sobre la jugada que li va costar la vermella.

La murrieria del rival

Tal i com va fer Machín a la conferència de premsa posterior al partit, l´exjugador del Vila-real lamentava el comportament de Carlos David en la jugada. I és que el central aragonès, ja amb el joc aturat, va clavar primer una puntada de peu a Lejeune. La reacció del francès de tornar-s´hi amb una espenta va ser instintiva. «Em clava una cossa a la tíbia i jo l´empenyo molt suau i li pregunto "què fas, que jo no t´he fet res? Llavors ell es llança a terra i l´àrbitre m´expulsa». Aquesta és la versió dels fets d´un Lejeune que confia que la sanció sigui mínima. «Si me´n cauen dos per mi ja serà molt. Espero que com a molt en sigui un», diu. Resignat, Lejeune va deixar el tererny de joc visiblement enfadat i va dir quatre coses al quart àrbitre abans d´entrar als vestidors. El canari Trujillo Suárez, afortunadament pel francès, no ho va recollir a l´acta. Lejeune sí que reconeix que va dir al col·legiat canari «que havia tret la targeta vermella molt de pressa» i va intentar explicar-li que «el defensa de l´Osca primer m´havia clavat una puntada de peu». Tot i això, no hi va haver res a fer. «No havia vist l´acció prèvia. El jugador de l´Osca ho va fer molt bé», considerava l´exjugador del Brest.

Amb tan sols 25 jornades transcorregudes, Lejeune ja ha vist aquesta temporada 13 targetes grogues, una més que en tot el curs passat. El francès admet que són «moltes» però destaca que bona part són en benefici de l´equip, «per frenar accions de contracop». «No acostumo a fer gaires faltes durant els partits. De fet a Osca no en vaig fer cap i per la ximpleria aquella vaig acabar expulsat. N´he d´aprendre», reconeixia.

Finalment i malgrat tot el patiment, els tres punts van volar cap a Girona i Lejeune es mostrava orgullós per la feina dels seus companys. «Vam defensar molt bé i també vam tenir oportunitats per fer el segon. Sabem patir, som solidaris i potser ara tenim la sort que abans no teníem. Estem forts físicament. Esperem continuar en aquesta bona línia».