Dani Bautista va ser l'amo del lateral esquerre de Montilivi durant la temporada 2010-11 però malgrat jugar 30 partits i que el Girona li havia manifestat la intenció de renovar-lo, Raül Agné va frenar a darrera hora la seva continuïtat. Fer les maletes no va ser un trauma per a ell, avesat a anar amunt i avall per Sevilla, Eibar, Celta, Ciutat de Múrcia, Recreativo i Hèrcules, i les va tornar a fer amb destí Almeria. Després faria cap a Santander i Múrcia abans de fitxar per l'Oviedo la temporada passada. «He arribat en la millor època coincidint amb l'ascens», reconeix l'andalús, que ja és un asturià més i fins i tot té una penya amb el seu nom.

Com li va per Oviedo? Tenir una penya oficial amb només un any i mig al club no ho pot dir tothom.

Estic molt content. He vingut en la millor etapa i l'estiu passat ja vaig viure l'ascens a Segona A. Tenia amics a Oviedo des de feia temps i em van proposar de crear la penya. La família està ben adaptada i jo ben content de seguir jugant amb l'edat que tinc (dijous fa 35 anys).

Diumenge torna a Girona. Li serà especial o ha estat a tants llocs que al final hi resta importància?

En guardo un molt bon record i serà una mica especial, sí. A més a més vinc amb ganes perquè estic començant a jugar de titular des de.

Li va saber greu no renovar?

Estic acostumat a aquestes situacions. Realment estava molt content a Girona i m'hagués agradat continuar-hi. Són coses del futbol. Llavors vaig anar a l'Almeria i em va sortir un altre bon any.

Almeria, Racing, Múrcia i ara Oviedo. Ha demostrat que tenia corda per estona.

Em trobo bé físicament i ara el futbol cada cop és més físic. Jo em cuido molt i jugar és el que et permet anar seguint a la roda. Espero allargar-ho el màxim.

I qui li diu que no afegeix un altre ascens a Primera al seu currículum! De moment la cosa va pel bon camí aquí a Oviedo.

S'estan fent les coses força bé. Tenim una gran plantilla i som a dalt. Ara queda el més difícil i el tram més fort de temporada.

Pujar és l'objectiu del club?

Després de 12 o 13 anys fora de la Lliga de Futbol Professional, l'objectiu era tornar-hi com fos. Ho vam aconseguir al juny i ara hem d'anar amb calma per consolidar-se i fer una bona base. El que s'aconsegueixi de més, benvingut sigui. No hi renunciarem.

Arriben a Girona llançats després de 10 jornades sense perdre i sense moure's de la zona de privilegi gairebé en tot l'any.

Estem treballant bé i estem a dalt des de fa temps. Som un equip força sòlid i esperem que no es trenqui la ratxa.

En l'aspecte particular, ha entrat a l'equip i encadena quatre titularitats seguides. Satisfet malgrat no haver jugat fins fa un mes?

Els futbolistes ho volem jugar tot. Jo sempre he treballat per tenir l'oportunitat i ara fa quatre partits que jugo. El míster està content i confia en mi. Faltaven centrals i vaig fer-ne tres partits. Contra el Tenerife vaig jugar al lateral (deixant l'indiscutible Peña a la banqueta). Vam jugar bé i guanyar la qual cosa sempre vol dir que hi ha possibilitats de seguir a l'onze.

Podrà saludar algú diumenge de la seva època a Montilivi o ja no en queda cap?

Per sort hi ha uns quants jugadors que han fet el salt i estan jugant a Primera. De la meva etapa no queda ningú, em sembla. Potser només Javi Galiano, l'utiller i en Jordi (Balcells).

El Girona va començar malament la temporada però de mica en mica sembla anar sortint de baix. Els veu encara amb opcions de lluitar pels llocs de dalt?

En futbol no se sap mai. Molts cops es pot tenir una gran plantilla i que no surtin les coses i d'altres, en canvi, amb ben poca cosa fas un gran any. El Girona té temps de reacció i una bona plantilla. Espero que se salvi bé.

Li va saber greu que el Girona es quedés a les portes de Primera ?l'any passat?

I tant. És un equip al qual tinc estima i apreci. Va ser una llàstima perdre l'ascens a última hora després de tot l'any a dalt. El futbol és així. Se la jugaven a un partit i es van quedar sense recompensa.

Aquell fatídic dia contra el Lugo, tot Oviedo devia ser del Girona m'imagino...

Amb la rivalitat que hi ha entre Oviedo i Sporting, oi tant que sí.