Durant el mes de desembre passat el director esportiu del Girona Quique Cárcel s'havia fet un tip de repetir que estava «content» amb la feina dels davanters però que a l'equip li mancava gol. La situació de l'equip, que va passar el Nadal fora del descens gràcies a un gol de Kiko Olivas a Mallorca en l'afegit (1-1), subratllava encara més els dèficits de l'equip i augmentava les urgències. Per aquest motiu Cárcel va lligar ben d'hora el fitxatge de Dejan Lekic per afegir com petència a la davantera. El serbi s'afegia així a Jairo Morillas, Mata, Felipe Sanchón i al lesionat Sobrino, a més a més del mitjapunta Borja García, com a atacants de l'equip. A més a més en el darrer dia del mercat d'hivern, Cárcel va sorprendre tothom amb la con?tractació d'un jugador cotitzat com Cristian Herrera de l'Almeria. Mentre Lekic ja va ser titular a Sòria -amb gol inclòs- i va repetir contra el Nàstic, Herrera va tenir els seus primers minuts en el derbi, només quatre dies després d'haver aterrat a Girona.

Les altes de Lekic i Herrera han provocat un superàvit de davanters a la plantilla que el fins ara màxim golejador Jairo Morillas no acaba d'entendre. El jugador cedit per l'Espanyol no comparteix la decisió de reforçar la parcel·la ofensiva i ahir ho va tornar a recordar. «Ja vaig dir quan va arribar Lekic que no sabia si feia falta que hagués vingut. Després n'ha arribat un altre. Som molts davanters perquè som 7 pels llocs de dalt i em sembla que són molts. Ho sabíem i ho sap tothom que som molts a dalt», assegurava ahir a la tarda Jairo. Màxim golejador de l'equip aquesta temporada, entre Lliga i Copa, amb 7 gols, a l'andalús no li va fer gràcia quedar-se sense ni un minut contra el Nàstic malgrat el marcador en contra. Machín va estimar-se més apostar per Cristian Herrera (m.72) per rellevar Clerc a l'hora de fer el canvi ofensiu a la recerca de l'empat. «Estic dolgut per la situació. Va ser un xic estrany però és futbol i he d'estar preparat per tot. El jugador s'ha d'aguantar per aquestes situacions», deia.

Jairo, de 22 anys, havia estat titular en tots els partits d'aquest 2016 (Valladolid, Alcorcón, Ponferradina, Bilbao Athletic i Numància) marcant dos gols i sumant molts minuts. La recuperació i el gran moment de Mata, absent per lesió contra els bascos, i l'aparició de Lekic els dos darrers partits a l'onze han fet que Jairo vegi perillar minuts. Diumenge passat, el gran damnificat per la inclosió d'Herrera a la convocatòria va ser Felipe Sanchón i el canari sembla que ha de tenir continuïtat no només a les llistes sinó a l'equip. «La competència és dura i forta i caldrà treballar més per guanyar-se un lloc d'aquí a final de temporada», recorda. La retirada de les targetes de Mata i Lekic -a l'espera de la lesió del serbi- podria tornar-li a tancar les portes de l'equip a Osca. «Si hi ha baixes serà més fàcil però no puc esperar aixo per entrar. A veure què fa el míster si segueix posant Lekic i Mata o canvia. Jo seguiré treballant i intentaré aprofitar les oportunitats com em sembla que he fet fins ara», reflexionava.