Podria haver estat pitjor. Aquest és el sentiment que surava ahir per Montilivi. Existia el perill que Florian Lejeune, expulsat amb vermella directa al camp de l'Osca, s'esti?gués uns quants partits apartat i que Pablo Machín no pogués comptar més d'una jornada sense un dels seus pilars fonamentals en defensa. A?l'hora de la veritat, el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va ser el més benèvol possible i va decidir castigar el central francès amb només un partit. D'aquesta manera, Lejeune es perdrà el duel d'aquest diumenge a Montilivi contra el perillós Oviedo, però estarà disponible d'aquí a una setmana per visitar el camp del Llagostera.

El defensor va ser expulsat amb vermella directa al minut 61 de l'últim Osca-Girona. L'àrbitre, Trujillo Suárez, no va dubtar ni un moment a l'entendre que Lejeune havia agredit el defensa local Carlos David, qui prèviament donava una puntada al jugador gironí quan la jugada havia quedat invalidada. Segons l'acta, l'expulsió era «per produir-se de forma violenta contra un adversari, empentant-lo i fent-lo caure sense que la pilota estigués en joc en aquell moment». Que hi hauria càstig per a Lejeune, això era una obvietat. I des del club, es temia que la sanció fos, com a mínim, de dos partits i que pogués arribar fins als quatre. Per curar-se en salut, el Girona, com ja havia fet amb èxit una setmana abans amb Jaime Mata i Dejan Lekic, va presentar al·legacions a Competició. L'organisme va estudiar el cas i es va pronunciar ahir. El veredicte va ser prou favorable als interessos dels blanc-i-vermells:?un partit de càstig i punt.

Respira el club, respira Pablo Machín i també ho fa el mateix Lejeune. «Estic content de veure que només ha sigut un partit. En principi n'esperava un parell i millor que hagi estat així», valorava el jugador. Ell mateix entonava el mea culpa el passat dilluns i ahir feia el mateix un cop sabia quin era el seu càstig definitiu. «Seguiré treballant i espero que això m'hagi sevit per aprendre de cara al futur. No podré jugar contra l'Oviedo, però estaré preparat per al Llagostera», deia. Recordava que accions com la seva «n'hi ha en cada partit» i que Carlos David s'havia «equivocat» donant-li una puntada, però que «jo m'he equivocat també. Són coses que passen i sé que no vaig actuar bé».

El Girona accepta la resolució de Competició i ahir mateix descartava presentar cap recurs al Comitè d'Apel·lació.