Són nascuts a Girona, han mamat el club de Montilivi des de menuts i defensar els colors blanc-i-vermells és tot un honor per a dos futbolistes que, abans d'aconseguir-ho han hagut de fer camí ben lluny de la seva ciutat. Eloi Amagat i Àlex Granell són dos pesos pesants del vestidor, però compten amb currículums força nodrits. D'entre el munt de destins que els han acollit n'hi ha un que els és ben familiar i d'allò ben proper: Llagostera. Els dos migcampistes amb denominació d'origen Girona, per tant, viuran amb especial il·lusió el derbi contra els blaugrana. Un partit que tenen al cap des de fa temps, que s'agafen amb més ambició que mai i que, malgrat el seu passat, volen jugar per guanyar-lo. Això sí, sempre desitjant el millor possible per a un rival al qual tenen estima i que no volen veure enfonsar-se a la classificació.

«El derbi és un d'aquells partits que tens marcat amb vermell al calendari. Un duel bonic, especial i diferent als altres», diu un Eloi Amagat que espera un enfrontament «molt intens» sobretot perquè tots dos equips hi arriben «necessitats». «Ells volen escapar del descens i nosaltres, separar-nos d'una vegada per totes d'una zona complicada i mirar objectius més ambiciosos», afegeix. Eloi Amagat va arribar a Llagostera el 2009 i hi va jugar quatre temporades;?va viure en primera persona l'ascens a Segona B?i es va convertir en un dels pesos pesants del vestidor blaugrana i un home estimat per l'afició. «Hi vaig viure uns anys espectaculars. Em van tractar de la millor manera i només en guardo bons records. Ho donaré tot pel Girona perquè és el meu equip de sempre, però al Llagostera li desitjo el millor i espero que després del derbi reaccioni i se salvi», diu el migcampista. Avisa que al seu equip l'espera un partit «molt intens» en què el rival «jugarà al límit», perquè «serà una veritable final per a ells i necessiten els punts».

L'experiència de Granell al club del Gironès va ser més breu i es va dividir en dues etapes. El seu protagonisme no va ser majúscul com el d'Eloi Amagat, però el fet de ser un club de la demarcació i el d'haver-hi deixat algun bon record fan que tots els seus millors desitjos vagin cap a l'entitat blaugrana. Això sí, un cop el derbi arribi al seu final. «Com més equips de la província hi hagi a Segona A, millor. Tots voldríem tenir-hi allà també a un Palamós, Figueres o un Olot. Si el Llagostera baixa, serà un problema per a les nostres comarques. Tots volem que se salvi. Ara, sóc del Girona de tota la vida i vull estar per damunt, així que el dissabte anirem a guanyar».

Com el seu company de vestidor, adverteix que els espera un partit «complicat» i analitza la «difícil» situació dels blaugrana. «S'haurien d'emmirallar en el Girona de fa un parell d'anys, que es va salvar tot i semblar despenjat. Per a ells, més que mai, el derbi serà una final. Se'ls ha complicat la situació i sortiran a donar-ho tot.»