Ningú ha dit que seria fàcil, però el Girona continua ben entossudit amb la idea que tard o d'hora presentarà candidatura per ocupar una de les sis primeres posicions de la classificació. De moment, el play-off es manté a 6 punts tot i haver guanyat al camp del Llagostera dissabte passat (0-1), però aquest darrer triomf ha servit perquè la zona de perill hagi quedat encara més lluny. Els de Pablo Machín escalen dues posicions a la taula (del catorzè lloc han passat al dotzè), tenen ara 37 punts i veuen com el descens els queda 9 punts per sota. Tot un món. La promoció continua a 6 punts i ara la marca el Còrdova, que és sisè amb 43 punts.

El panorama és molt pitjor per al Llagostera. Els blaugrana encaixaven dissabte la seva divuitena derrota a la Lliga i tanquen la classificació, amb 21 punts. L'única nota positiva d'aquest cap de setmana, per trobar-ne alguna, és que la permanència es manté 6 punts per sobre. La marca el Mallorca, amb 27, encara que els balears tenen un partit pendent amb l'Osca, un altre rival directe, al no poder jugar dissabte per les inclemències meteorològiques.

El gran nom propi d'aquesta jornada és el del Leganés. El conjunt madrileny no només és la gran revelació de l'any, sinó que s'ha convertit enel líder en solitari, després de guanyar ahir l'Alabès (2-0).