No jugava des del 29 de novembre, a Tenerife. Gairebé tres mesos després i com diu el tòpic, Richy Álvarez va tornar-se a sentir futbolista aquest dissabte passat al Palamós-Costa Brava. No va ser titular, però va jugar els 45 minuts del segon temps, demostrant que la lesió al genoll que l'havia obligat a passar per la sala d'operacions el passat mes de desembre ja és història. "M'he trobat bastant bé", reconeixia el jugador un cop confirmat el 0-1. El gallec torna a ser així una peça vàlida perquè Machín tingui dubtes a l'hora de confeccionar la seva línia defensiva.

Sense Alcalá, sancionat, el tècnic sorià va apostar d'inici per Carles Mas, però al descans va optar per moure fitxa donant entrada a Richy. "No m'esperava entrar, sincerament, i menys fer-ho al descans", reconeixia el jugador, qui va rebre com una "sorpresa" saltar al terreny de joc a l'inici de la represa. Va dir no haver patit cap molèstia i fins i tot va atrevir-se a valorar positivament la seva actuació: "És cert que físicament encara no estic perfecte, però m'he trobat bastant bé. Crec que he fet un partit acceptable. Estic content, perquè ara puc ajudar l'equip també des de dins del camp i espero que pugui ser així durant les properes jornades".

No només va tornar a jugar, sinó que el seu Girona va guanyar en una plaça difícil com ho és el camp del Llagostera. "Ens esperava un derbi complicat i al vestidor tots n'érem conscients. Després d'empatar a casa contra l'Oviedo havíem de guanyar sí o sí per allunyar-nos d'una vegada per totes de les posicions de descens", opinava. I així ha estat. L'equip blanc-i-vermell, que viu el millor moment de la temporada amb set jornades consecutives sense perdre, s'ha plantat a la zona tranquil·la de la classificació i veu més a prop les places de promoció que no pas el perill. "Aixo és el que volem. Som ambiciosos i el que volem és enganxar-nos el més aviat possible a dalt", deia. També se li va preguntar per què li havia semblat el penal assenyalat sobre Mata, una acció molt protestada pels jugadors locals: "No entraré a valorar aquest debat. No em vull mullar", va limitar-se a dir al respecte.

Amb el de dissabte, Richy ja acumula 11 aparicions en el que portem de temporada, nou com a titular i dues sortint des de la banqueta. En total, ha disputat 827 minuts.