El Girona ha sumat només una victòria en els últims quatre partits i ha arreplegat 6 dels darrers 12 punts en joc. Un botí força escàs tenint en compte que en joc hi ha entrar en la promoció d'ascens a Primera. Tot i això, aquests últims resultats no han despenjat els homes de Pablo Machín de la lluita per l'ascens. Amb tants ?equips implicats i una extrema igualtat, la classificació de Segona continua tan ajustada com sempre i els gironins mantenen intactes les seves opcions de colar-se, tard o d'hora, en les sis primeres posicions de la taula. És cert que després d'empatar a l'Anxo Carro el passat dissabte (1-1) l'equip ha perdut una posició (ara és dotzè), però tot i això l'objectiu continua a la mateixa distància: 3 punts.

Amb un quàdruple empat a 49 punts, l'Alcorcón és el sisè classificat, i deixa l'Elx i l'Osasuna fora de les posicions de privilegi. El Girona és, amb 46, a tres punts de distància. Per damunt dels blanc-i-vermells hi ha un grapat d'equips: el Lugo és onzè amb 47, els mateixos que el Mirandés, desè. El Còrdova ha caigut fins al novè lloc (48). L'Elx és vuitè, Osasuna setè, Alcorcón sisè i Saragossa, cinquè. Tots ells tenen 49 punts.

L'ascens directe sembla cosa de dos: Alabès i Leganés. Els madrilenys han tornat a aconseguir la primera posició que havien perdut una setmana abans a favor dels bascos. Els de Garitano golejaven el Valladolid el dissabte (4-0), mentre que els de Bordalás no van passar de l'empat a casa amb el Tenerife (2-2).

El Llagostera no va fallar el dissabte, va fer els deures i segueix demostrant que té ganes de continuar un any més a Segona A. El problema és que els resultats no el van acompanyar. Principalment, perquè l'Osca va guanyar. I ho va fer al seu estadi, on aquesta temporada ha encaixat més decepcions que no pas hi ha col·leccionat victòries. El triomf dels aragonesos fa que la permanència segueixi, una jornada més, a cinc punts de distància. Els homes d'Oriol Alsina sumen 31 pels 36 de l'Osca, l'equip que ocupa la cinquena posició per la cua i que marca la salvació. Tampoc va poder escalar cap posició el conjunt gironí perquè l'Albacete va sumar una sorprenent victòria al camp del Còrdova (2-3) gràcies a un gol in extremis de Pulido al minut 93. De no haver estat així, els llagosterencs haurien pujat una plaça, però segueixen al lloc 21. Això sí, deixant enrere al cuer: el Bilbao Athletic està, amb 27 punts, quasi sentenciat.