Pablo Machín confia cegament en la qualitat, compromís i sacrifici dels seus futbolistes, però és conscient que durant aquestes últimes jornades, l'equip no ha ofert la seva millor versió i que així és més difícil afrontar les transcendentals jornades contra l'Alcorcón i Ponferradina amb opcions. Ahir, el tècnic admetia que per a la «final» de demà, s'espera el «millor Alcorcón» perquè els madrilenys també opten a jugar el play-off, encara que el seu principal interès és comprovar com els seus jugadors s'espolsen els mals hàbits de les darreres jornades i tornen a mostrar la versió que els ha acompanyat durant bona part del que hem passat de 2016.

«Espero sobretot el millor Girona. És l'hora de treure aquella velocitat, màgia, oportunisme i concentració defensiva que ens ha caracteritzat durant tantes jornades. Si ho tenim tot, estic segur que guanyarem i tindrem opcions de pujar a Primera», valorava. Perquè ?Machín és del parer de lluitar fins al final pel que considera tot un «premi» com seria fer el play-off. «Portem 40 jornades lluitant per un objectiu. Hem pogut superar els esforços de la passada temporada i hem revertit situacions complicades, evitant que a Girona es visqui l'habitual muntanya russa d'una temporada bona i una altra de dolenta. Ara tenim opcions de pujar i hem de posar tot de la nostra part per aconseguir-ho».

Si Machín insta els seus a recuperar la versió de fa unes setmanes és perquè no amaga que alguna cosa, darrerament, no està sortint com a ell li agradaria. «Sóc exigent i també crític. En els últims partits no hem estat com abans», deia. I sense «voler posar excuses», ho justificava:?«El cansament es nota, el terreny de joc darrerament no ha ajudat, ens hem enfrontat a rivals d'entitat que es jugaven molt...».

Encara que les matemàtiques no diguin el mateix (ara mateix els gironins són vuitens, fora de les posicions de promoció d'ascens), Machín deia ahir ser del parer que, sumant els 6 últims punts que hi ha en joc, l'objectiu es farà realitat. «Vaig partit a partit, és la competició la que ens dirà si tenim o no opcions. Però els he dit als meus jugadors al vestidor que realment depenem de nosaltres. És evident que no tothom guanyarà els dos partits que queden i, a més, hi ha enfrontaments directes que ens poden donar un cop de mà. Si guanyem en aquestes dues darreres jornades, farem el play-off».

El primer escull serà demà a casa, contra l'Alcorcón, un equip «molt sòlid» i amb «moltíssima pólvora a dalt» al qual «segurament no li servirà només l'empat. Es donen tots els ingredients possibles perquè es pugui viure un d'aquells partits que marcaran la història del Girona, com el de fa dos anys a Ponferrada» i en què els gironins van segellar gairebé la permanència.