D'entre el munt de coses que va fer i dir el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, durant el dia d'ahir a Madrid, també va tenir temps de parlar de futbol. Va arrencar dient la seva sobre la final d'avui de la Lliga de Campions que enfrontarà els dos principals equips de la capital de l'Estat, fins acabar parlant del Girona, a qui sent una mica més seu que no pas el Barça, l'altre equip al qual li té força simpatia. «Sóc del Barça, però bàsicament del Girona», es va definir, afegint posteriorment que «m'agradaria que el Girona pogués jugar la temporada vinent a Primera contra el Reial Madrid, l'Atlètic i també el Barcelona». Qüestionat sobre la final de la Champions, no va voler pronunciar-se a favor de cap dels dos finalistes, encara que va decantar-se un xic més per al bàndol matalasser. «Tindria motius per anar amb l'Atlètic», va dir. «No perquè s'enfronti al Reial Madrid, sinó perquè em cau més simpàtic», va justificar, argumentant també que li ha agradat força quan ha vist l'equip que entrena Diego Simeone enfrontar-se al Barça al Camp Nou. «Ha fet partits brillants».

Jorge Valdés Aller és l'àrbitre que demà xiularà el partit entre el Girona i l'Alcorcón a l'estadi de Montilivi. El col·legiat de Castella i Lleó ja fa unes quantes temporades que és a la Segona Divisió A i amb la de demà serà la dotzena ocasió en la que li tocarà dirigir un duel en el que hi participen els blanc-i-vermells. Amb Valdés Aller al damunt de la gespa, els gironins solen quedar-se amb els tres punts:?han guanyat 7 dels 11 partits i l'última derrota data del 21 de setembre del 2014, ara fa més d'un any i mig. Precisament, un dels triomfs s'han aconseguit contra l'Alcorcón, el rival de demà a la tarda. Va ser la primera vegada en la que Valdés Aller xiulava al Girona, que en aquella ocasió es va quedar amb els tres punts a l'estadi:?3-1, amb un doblet del serbi Ranko Despotovic i un altre gol de l'asturià Jandro Castro. També s'ha guanyat al Nàstic (3-2), Múrcia (0-1 i va expulsar el futbolista local Eddy Silvestre), Llagostera (1-2), Saragossa (el 0-3 de l'últim 'play-off' d'ascens), Osasuna (0-1)?i Bilbao Athletic (2-1). Amb aquest col·legiat a la gespa els catalans han perdut a Balaídos (2-0) i a Montilivi amb Almeria (0-1)?i Betis (1-3). L'altre resultat és un empat al camp del Cartagena (1-1).

Juanlu Hens, migcampista que va jugar al Girona quatre temporades (des del 2011 fins l'estiu del 2015), ha arribat a un acord amb el Cartagena (Segona Divisió B) per seguir vinculat a l'equip de cares al proper curs. Als seus 32 anys i després de viure un darrer exercici amb ben poc protagonisme a Montilivi, el cordovès ha tornat a comptar amb el protagonisme a Cartagena, on ha disputat un total de 31 partits (25 d'ells com a titular) en els que ha aconseguit 5 gols.

L'Elx pràcticament no te opcions de classificar-se per al 'play-off' i, si encara li quedava alguna esperança, ha vist com les coses se li han complicat encara més després de perdre a dos futbolistes importants per lesió. Un d'ells és l'extrem català Àlex Moreno, exjugador del Llagostera i que milita al club il·licità cedit pel Rayo Vallecano. Pateix una ruptura miotendinosa de grau I?del bíceps femoral i s'haurà d'estar entre dues i tres setmanes de baixa. L'altre futbolista que s'ha vist obligat a dir adéu a la temporada és el central Armando Lozano, al que se li haurà de practicar una artroscòpia al genoll. c.r. girona