Pablo Machín es convertirà dijous en l'entrenador amb més partits a Segona Divisió del Girona en aquesta etapa recent. La victòria d'ahir i el bitllet pel play-off farà que el sorià superi els 99 a què va arribar i avanci Raül Agné en aquest rànquing. Una fita més d'un entrenador que des que va arribar a Montilivi no ha parat de fer-ne de grosses. La cara de satisfacció d'ahir després d'haver aconseguit la confirmació per participar al play-off d'ascens revelava que ho havia tornat a aconseguir. El triomf al Toralín permet als gironins arribar a la primera estació d'un somni que continua. "Ara ens queda el més maco però també el més complicat, que és pujar", declarava a la conferència de premsa posterior al partit. Entre els crits d'eufòria dels seus jugadors des del vestidor, Machín, senyor i educat, va tenir paraules per al conjunt local que acabava de perdre la categoria. "Els dono tot el meu suport. És un club senyor i espero que torni aviat. Les alegries van per barris".

L'excel·lent segona volta que ha signat el Girona (41 punts) ha permès l'equip no només entrar al play-off d'ascens sinó que fer-ho com a quart classificat. Aquest fet, el de venir de sota i gairebé de tapat, és vist per molta gent com molt positiu per a unes eliminatòries. També Machín ho troba favorable. "Venim de baix a dalt i els jugadors han tingut els minuts molt més repartits. Arribem en un bon moment però això no ens garanteix res perquè qualsevol detall pot ser determinant", deia. El tècnic sorià comparava també el partit d'ahir amb la fatídica última jornada de la temporada passada a Montilivi contra el Lugo. "Llavors teníem la sensació que podíem perdre quelcom era nostre després d'una temporada molt bona i duríssima. Va ser nostre fins al minut 92. Ara la sensació és diferent però això no garanteix res en un play-off", subratllava.

La trucada de Galiano

El vespre va ser de ràdios, twitters i aplicacions que anunciaven els gols dels altres camps. L'afició gironina va patir veient com la derrota del Còrdova deixava momentàniament fora els gironins del play-off.

A la banqueta del Toralín la tecnologia també hi va ser present i es va seguir en directe la jornada. Tant és així que durant els minuts en què hi havia el quíntuple empat a 64 punts i la incògnita de si el Girona estava fora o no, Machín va fer esvair el dubte a Javi Galiano. "La classificació de la Lliga ens posava 6è però els nostres comptes no ens deien el mateix. Li he demanat a Galiano que ho consultés i no sé si ha trucat a la Lliga o a la Federació però li han dit que l'empat entre cinc equips no ens afavoria", explicava. A partir d'aquesta trucada, Machín explicava que el Girona havia fet "l'última embranzida" el quart d'hora final. "Hem sabut competir molt bé i hem trobat el premi del gol".

Machín explicava també que el fet de competir depenent d'altres resultats "es fa complicat". En aquest sentit va dir que era "clau" mantenir la porteria a zero i intentar "fer un partit normal a fora de casa". A més a més, el tècnic admetia que l'empat "al final ens valia però al Ponferradina no i per això a la segona part ho hem aprofitat i els hem pogut fer mal. Ha sortit tot rodó"

El 0-1 i el xiulet final de l'àrbitre va alliberar tota la tensió acumulada entre els integrants de l'expedició. Machín confessava que "el quart lloc ens ha agafat una mica de sorpresa. Ens satisfà i és un reconeixement just a la feina de l'equip. Ens l'hem treballat molt i ningú ens ha regalat res després d'un inici molt dubitatiu. Sempre hem cregut en la manera de jugar i poso un deu a tots els meus jugadors en implicació".

En aquest sentit, l'exentrenador del Numància va voler tornar a posar en relleu la feina dels seus homes. "És el moment de valorar tot el que hem aconseguit. És un gran orgull ser l'entrenador d'aquesta plantilla de pencaires. Ara volem mirar d'acabar la feina perquè ningú es recordarà dels perdedors".