Havien passat menys de deu hores de l'aterratge a l'aeroport de Vilobí i els jugadors del Girona ja tornaven a trepitjar la gespa del terreny annex de Montilivi. Poques hores de descans, però cap mala cara. Els somriures predominaven ahir al matí en l'entrenament d'un Girona que, gràcies a la victòria a Ponferrada, s'ha classificat per jugar el seu segon play-off d'ascens a Primera Divisió consecutiu. El tercer en només quatre anys. I els somriures d'ahir són la mostra gràfica de l'orgull d'un grup, tècnics i jugadors, que veuen com el caramel del play-off serveix per treure a la llum la feina ben feta que han fet en aquesta segona volta del campionat. Just abans de Nadal, una rematada de Kiko Olivas en una acció a pilota aturada al camp del Mallorca evitava, encara que fos per average, que el Girona passés les vacances en posicions de descens. I, des de llavors, l'equip de Pablo Machín no ha parat de créixer. Una segona volta antagònica a la primera, els gironins han estat els millors de la Lliga amb 41 punts en 21 jornades, ha acabat deixant l'equip blanc-i-vermell en la quarta posició i provocant els somriures amb què jugadors i tècnics van començar ahir al matí a preparar el partit de dijous al vespre al camp del Còrdova.

La lesió de Cristian Herrera, un esquinç al colze que es va fer mentre celebrava el gol decisiu que va marcar dissabte a El Toralín, era l'únic però en les bones vibracions amb què el Girona va començar a preparar l'eliminatòria contra un Cordòva que, de fet, tampoc podrà comptar amb un dels seus millors davanters i màxim golejador: Florin Andone. El davanter romanès està convocat amb la seva selecció per jugar l'Europa de França i José Luis Oltra ja no en podrà disposar més aquesta temporada.

Deixant de banda el dubte de Cristian Herrera, el Girona arriba al play-off en millors condicions que la temporada passada quan, en el tram final de la temporada, Pablo Machín va tenir moltes baixes per lesió, sobretot en defensa, i l'equip anava molt més just de benzina. Aquest cop, i gràcies a tenir una plantilla més llarga i a les nombroses rotacions del tècnic sorià, el Girona jugarà les eliminatòries d'ascens amb alternatives en defensa (dissabte Alcalá era a la banqueta d'inici a Ponferrada), al mig del camp (també hi havia Granell) i en atac (Mata i Lekic). "És veritat que els jugadors han tingut els minuts molt més repartits que l'any pasat i que arribem en un bon moment, però això no ens garanteix res perquè qualsevol detall pot ser determinant", diu el mateix Pablo Machín que, de cara al partit de dijous, si un maldecap tindrà serà decidir qui deixa a la banqueta i no pas com tapar les baixes. Entre els jugadors que han estat titulars amb regularitat aquesta temporada, l'única absència confirmada és la del central francès Florian Lejeune que va veure la cinquena groga dissabte a Ponferrada. Alcalá té tots els números per ser titular, al costat de Richy i Kiko Olivas.

Ahir, en un entrenament de recuperació habitual dels dies de després de partit, Pablo Machín només va tenir la baixa de Cristian Herrera i Carles Mas, mentre que Felipe, Jairo i també Javi Álamo van fer treball específicic a banda del grup. La resta van treballar més o menys suaument en funció de si havien estat titulars dissabte a Ponferrada. Avui toca dia de descans i demà, dimarts, Machín ja dirigirà un entrenament centrat a preparar el transcendental partit de dijous al camp del Còrdova (20.00).