Amb el convenciment de la feina ben feta i amb la il·lusió per bandera, el Girona afronta el segon play-off consecutiu amb la moral pels núvols però amb la naturalitat del dia a dia, ingredients que, segons Pablo Machín, poden ser essencials per superar el Còrdova, al qual considera «un gran equip». El sorià, abans d´enfilar-se cap a l´autobús per posar rumb cap a Andalusia, va passar revista a com arriba el seu vestidor a la cita, apuntant que si Javi Álamo no ha viatjat és perquè «arrossega molèsties» i que arribats a aquestes alçades «s´ha de filar molt prim a l´hora de fer l´onze i s´ha de fer jugar els que estiguin millor per competir».

La plantilla afronta la promoció «amb la sensació que només tenim quelcom a guanyar» quan fa un any els sentiments eren del tot diferents. «Va ser un cop molt dur. Ara arribem al mateix lloc amb diferent moral. Entrar al play-off en quarta posició és un premi i també una sorpresa, tot i que la Lliga sempre et dóna el que et mereixes», reflexionava el sorià. Parlava de «sensacions estranyes» després d´aconseguir «quelcom superimportant» i que «gairebé no s´ha celebrat». I ho argumentava: «Som un equip madur i senyor». Per a Machín, «ara ens sentim guanyadors» després d´haver «madurat» i «crescut» amb el pas del temps.

Del partit d´aquest vespre va insistir que «al Còrdova li ho posarem difícil» i que el Girona serà «un equip valent» que anirà a «guanyar el partit». Donava importància a la baixa de Florian Lejeune («és un dels nostres millors jugadors») tot i que no amagava que per als andalusos perdre el seu màxim golejador «és més cridaner». Reconeixia que «si només ens fixem en els números» els gironins jugaran a l´Arcángel «amb moltes garanties» perquè «som sòlids, els menys golejats i tenim futbolistes molt bons, amb suficient qualitat per definir un partit. Però del que pensem al que pot passar hi va un tros».

També va valorar el fet que avui disputarà el seu partit número 100 a la banqueta del Girona amb «uns números impressionants».

La prudència d´Oltra

Tot i comptar amb una de les millors plantilles de tota la categoria i tenir fixat l´objectiu de l´ascens des de fa mesos, a José Luis Oltra no l´acaba de deixar massa tranquil haver-se d´enfrontar al play-off amb el millor equip de la segona volta. Un Girona que, segons el seu parer, afronta aquesta eliminatòria amb «la confiança ben alta» després d´anar «de menys a més» al llarg de la temporada. Avisa el valencià que els gironins són un equip «organitzat, amb velocitat i davanters amb arribada», a banda de destacar que «estan en un molt bon moment». «Però no ens hem d´espantar per tot això», insisteix un tècnic que veu el duel entre andalusos i catalans «al cinquanta per cent».

«Tenim molta il·lusió per culminar la temporada de manera brillant i espero que això no ens generi cap ansietat. Si ens relaxem, no serà bo. Hem de ser sòlids i forts», alhora que assenyala que la clau és «no encaixar cap gol».