El Girona va tornar a encaixar ahir dos gols en un partit. Una experiència gairebé oblidada perquè no la patia des del llunyà 6 de desembre. I precisament havia sigut el mateix Còrdova l'equip que ho havia aconseguit en la seva victòria per 1-2 a Montilivi. Els andalusos continuen reivindicant-se com l'autèntica bèstia negra de l'equip de Pablo Machín. Els blanc-i-vermells segueixen sense guanyar a l'Arcángel i, enguany, han perdut els tres partits que han jugat contra els de José Luis Oltra. No només això, sinó que el Còrdova ha sigut capaç de fer cinc gols a la millor defensa del campionat, que només n'havia encaixat 28 en 42 partits de lliga, 30 sumant l'anada de la promoció disputada ahir: l'1-2 a l'estadi, l'1-0 al Arcángel en lliga, i el 2-1 d'ahir en play-off.

Aquesta temporada només han pogut fer més d'un gol al Girona el Numància (2-3), el Llagostera (2-2), el Leganés (2-2) i el Còrdova (1-2 i 2-1). Precisament els de Machín duien ara una bona colla de partits rendibilitzant al màxim la seva gran tasca defensiva: a casa acumula quatre triomfs per la mínima (1-0) contra Alabès, Tenerife, Marllorca i Alcorcón que, de fet, li serien suficients diumenge per eliminar els andalusos. Hi ha quatre marcadors més d'aquesta temporada en lliga a l'estadi que també serien vàlids: el 3-0 contra l'Albacete, l'1-0 davant del Valladolid, el 4-0 que va servir per superar el Ponferradina i el 2-0 amb què van tombar el Mirandés. Vuit resultats de vint-i-un. Un novè, el triomf davant del Bilbao Athletic (2-1) duria l'eliminatòria a la pròrroga. I si al final dels 30 minuts extra aquest resultat es mantingués, serien els gironins els que es plantarien a la final perquè van quedar més ben classificats en lliga (quarts) que no pas els andalusos.

Posats a buscar arguments en positiu, s'ha de recordar que el Girona no perd a casa des de fa mig any (el famós 1-2 contra el Còrdova) i que l'últim equip que va aconseguir marcar a l'estadi va ser el Leganés (1-1) el 20 de març en una acció de Timor. Des d'aleshores, Osasuna, Alabès, Tenerife, Mallorca i Alcorcón han estat incapaços de batre Becerra a Montilivi. Per al duel de diumenge a més Pablo Machín podrà disposar de l'ahir sancionat Lejeune, una peça bàsica a la defensa. El Girona ha perdut només quatre partits en tot el 2016 (Alcorcón, Almeria i Còrdova, 2)