Dejan Lekic. Futbolista de professió. I endeví. Pot haver estat un simple cop de sort, una aposta al tot o res, o una fe cega al primer cop d'ull. El cas és que el serbi, només posar els dos peus a Montilivi, va tenir molt clar que el Girona era un ferm candidat a l'ascens. Li era ben bé igual que l'equip hagués protagonitzat una erràtica primera volta i que estigués més a prop del descens que no pas de la part alta de la classificació.

Ell, al gener, en va fer prou amb veure en directe el partit amb el Valladolid (1-0), el primer del 2016, per fer un primer veredicte. El dia de la seva presentació, va dir obertament que els gironins podien pujar i que lluitarien per fer-ho. Ben pocs el van creure. Ara, el temps i també els resultats, li donen la raó. El Girona s'ha plantat a l'eliminatòria final del play-off per pujar a Primera i allà s'hi trobarà l'Osasuna. Precisament, un dels equips en què Lekic ha jugat. Són les coses que té el futbol.

"Recordo molt bé aquell dia. Em van preguntar si creia que el Girona pujaria o si lluitaria fins al final per no baixar. Vaig dir que, després de veure com jugava l'equip, teníem capacitats de sobres per fer el play-off o fins i tot per ascendir directe. No ho deia per dir, sinó perquè així ho pensava. I ara estem allà. El que hem fet aquesta segona volta és increïble. Hem de gaudir del moment i confiar en nosaltres. Després de tot, mereixem jugar a Primera", reflexiona el serbi. Després de viure un partit de tornada "impressionant" contra el Còrdova, el de Kraljevo considera que els espera una "final molt dura" contra l'Osasuna, un equip que coneix molt bé.

Lekic va jugar dos anys a l'equip navarrès en la seva primera aventura a Espanya. Allà va jugar més de 40 partits a Primera, marcant 6 gols (dos d'ells al Barça de Guardiola). "Guardo molt bons records d'aquella etapa", rememora. Per això, poder viatjar a Pamplona (si Machín l'inclou a la convocatòria) serà d'allò més especial per al futbolista: "Em faria molta il·lusió poder anar a saludar la gent. Sempre m'encanta anar-hi". Cordialitat, però un cop comenci l'eliminatòria, a totes: "Al camp no hi ha amics i jo, jugui o no, ho donaré tot pel meu equip. Vull que pugi el Girona". Fa anys que ja no hi juga, però Lekic parla amb coneixement de causa quan adverteix dels mil i un perills que esperen els gironins en aquesta eliminatòria final. "Serà un doble enfrontament molt dur.

Juguen amb un sistema molt similar al nostre. La seva afició ens pressionarà molt i allà serà difícil guanyar. Confio en l'equip i espero poder sumar-hi un bon resultat", avisa. I continua: "Ha jugat molt bé durant tota la temporada. És un equip jove i molt perillós, semblant al nostre. Corren com bojos! Hi ha futbolistes de molta qualitat com Merino, De las Cuevas, Torres, Kodro, Nino, Miguel Flaño... A tots ells se'ls ha de sumar la presència dels nois de la pedrera, que ho estan fent molt bé". Per al serbi, és un "molt bon equip" tot i que creu que el Girona és "millor".

Encara no se sap què farà Pablo Machín demà al Sadar i qui jugarà, però Lekic s'ofereix a "donar-ho" tot si el sorià li dóna l'alternativa. Com li va passar a Borja García amb el Còrdova en l'anterior eliminatòria, en què enfrontant-se al seu exequip va oferir el millor nivell de la temporada, ell confia a rendir davant els navarresos. "Tant de bo! A veure si em toca jugar. Estic preparat. Si em toca saltar al camp ho donaré tot perquè el meu equip se'n pugui beneficiar. I si marco, molt millor encara".

En aquest cas, Lekic no té del tot clar com reaccionarà. "És un play-off i un gol pot ser importantíssim. No sé què faré. No puc celebrar-lo tant com d'altres, però segur que després em deixaria anar més amb els meus companys".

Passi el que passi al Sadar, Lekic considera que l'eliminatòria es resoldrà a Montilivi i que tenir el públic a favor pot ser determinant. "L'ambient va ser impressionant. Per primera vegada la gent ens va donar molt de suport. S'ha de donar les gràcies a l'afició. Estic convençut que si es repeteix el que es va viure amb el Còrdova dissabte contra l'Osasuna, pujarem a Primera".