Com la setmana passada a l'Arcángel, Pablo Machín va acabar el partit amb sensacions contradictòries. D'una banda, satisfet per haver marcat un gol a fora de casa que manté molt vives les opcions de pujar del Girona però de l'altra, contrariat per tornar a haver encaixat un gol massa matiner i, sobretot, pel segon de l'Osasuna, només cinc minuts després de l'1-1. Tot plegat però deixa un escenari calcat al de la setmana passada amb l'objectiu a l'abast amb un 1-0 o un 2-1. "Les sensacions són semblants a les de Còrdova. Hem donat la cara en tot moment i hem estat un equip reconeixible en un ambient molt difícil per als visitants", deia el sorià al final del partit. "Marxo satisfet de la feina feta però no del tot content perquè el resultat no és el que m'esperava. Hauríem hagut de ser més contundents", afegia. Machín recordava que el Girona havia tingut "més aproximacions i més ocasions" que el rival però lamentava que l'Osasuna hagués tingut "més encert" de cara a la porteria. "No ha estat un atac-i-gol seu. En dues accions puntuals ens han marcat. Isaac (Becerra) no ha tingut la possibilitat d'aturar gairebé cap pilota. No hem pogut aturar els seus millors moments", deia. A més a més, el tècnic recordava que "algunes coses hem fet bé" ja que "l'Osasuna tan sols ens ha servit un córner", accions en les quals, els navarresos són molt perillosos.

El 2-1 final deixa el Girona a un gol de Primera. L'eliminatòria està oberta però de moment l'avantatge és per l'Osasuna. Tot i això, machín està convençut de les possibilitats del seu equip. "El resultat no ens és estrany. Tant de bo es torni a repetir la història del Còrdova i es pugui remuntar a Montilivi". En aquest sentit, el de Gómara confia que l'estadi aporti el seu gra de sorra per assolir l'objectiu. "Ens ajudarà. N'estic convençut. No tenim la possibilitat de tenir un camp amb 20.000 persones que l'ompliríem perquè la ciutat està amb l'equip", deia un Machín que recordava que Girona "no té la cultura de futbol d'El Sadar però gràcies a Déu estem enganxant la ciutat amb l'equip. La gent se sent orgullosa amb els nostres valors i tant de bo això pugui perdurar a Primera". Machín no va voler quantificar les opcions de remuntada que té el Girona i simplement va esperonar tothom a guanyar-se el premi. "Ara toca treballar-nos-ho perquè depengui de nosaltres. Esperem celebrar l'ascens amb la nostra afició", deia.

L'arbitratge de Munuera Montero va ser molt criticat per l'afició blanc-i-vermella d'El Sadar i també a les xarxes socials. L'andalús no va assenyalar un penal de Nauzet a Mata a la primera part i va perdonar en dues ocasions l'expulsió a Miguel Flaño. "De penal, em sembla que n'hi havia. Si l'arribem a transformar, hauríem marcat dos gols a fora i això hauria canviat molt l'eliminatòria" deia un Machín que tot i això no va voler criticar la labor arbitral. "És molt difícil l'arbitratge. Em mullo pel que he vist i m'ha semblat penal i per tant també expulsió. Ell no ho deu haver vist tan clar", assenyalava el sorià.

Amb vistes a la tornada, Machín té clar que l'Osasuna sortirà a buscar el contracop per intentar fer un gol que els deixi encara més coll avall l'ascens a Primera. "La nostra manera de ser és ser protagonistes. Aquest marcador afavoreix el rival i segur que cercaran les sortides ràpides al contracop. Haurem de contrarestar-les".