"Sóc optimista de mena". Amb aquesta frase només acabar el partit, Pablo Machín deixava ben clar la sensació amb quina intenció encararà el partit de dimenge el Girona. El tècnic sorià es va témer el pitjor arran del 2-0 i va reconèixer que li havia "passat pel cap" que potser "la immaduresa" dels seu equip i "les adversitats" que va patir només començar "hi podia haver una gran desfeta". No va ser així perquè el Girona va saber reaccionar a temps i treure l'amor propi per a tallar l'empenta inicial del Còrdova amb un gol de Cristian Herrera que és or pur. El 2-1 malgrat ser una derrota no és de cap manera un mal resultat per al Girona. I més veient el primer quart d'hora de l'equip a l'Arcángel. Ho deien els jugadors a la zona mixta i també hi coincidia Machín. El sorià no va voler buscar cap mena d'excusa al fet d'encaixar tan depressa un 2-0 . "D'excuses se'n poden posar moltes però són de mal pagadors. Sabéim que tindríem el condicionant de la calor i realment ens ha costat adaptar-nos-hi. Ells han sortit molt forts i de seguida ens hem trobat el pitjor escenari. Al final però, fins i tot hem pogut empatar", detallava.

El fet d'haver hagut d'anar tants de minuts amb el marcador en contra va suposar un nou repte per a un Girona massa ben acostumat aquesta segona volta. "Hem fet un bon partit i remat el que no està escrit. M'ha fet la sensació que s'ha vist el Girona de la primera volta, aquell que feia més mèrits que punts", explicava Machín que afegia que confia que a la tornada "tan de bo es vegi el de la segona volta a Montilivi, el que sap guardar més bé la porteria i ser més efectius". En aquest sentit, Machín aposta per "aprendre" dels errors comesos ahir a l'Árcangel i "esborrar" ràpid el partit per tal de pensar en la revàlida que podria suposar l'accés a la darrera eliminatòria del play-off. "Ens hi haurem de deixar la pell a Montilivi perquè no sigui el nostre últim partit", deia.

El tècnic de Gómara no va tenir cap retret al joc garrepa del Còrdova que després del 2-1 va veure les orelles del llop i es va dedicar a conservar l'avantatge com fos. "M'esperava un Còrdova així ofensiu. Jugaven a casa i en els partits que havien jugat contra nosaltres els havia anat bé aguantar", deia. En aquesta línia Machín destacava que els andalusos "fan molt bé els contracops" i per aquest motiu volia que el seu equip "marqués el ritme des del primer minut". Tanmateix, el Còrdova "s'ha trobat aviat amb dos gols" i això després de "remar i remar ho hem intentat però només ens ha servit per fer un gol". La bona segona part del Girona no va donar el premi d'un segon gol que hauria encarat d'allò més l'eliminatòria. Richy, Sobrino i sobretot, en l'últim llançament de falta d'Alcaraz, van tenir l'empat però Razak va estar encertat. La millora va ser substancial a la represa, tant que va fer que el Còrdova pràcticament no trepitgés l'àrea de Becerra. "A la mitja part hem dit al vestidor que ho podíem fer millor", revelava Machín. Així va ser. "Isaac (Becerra) no ha hagut d'aturar cap pilota i en canvi, nosaltres sí que hem tingut suficients ocasions com per empatar", lamentava.

L'equip té previst arribar aquest migdia a terres gironines en TAV i a la tarda realitzarà una sessió d'entrenament per a preparar ja el partit de tornada de diumenge a l'estadi (19.00). La sessió serà de recuperació per als titulars i de més càrrega per als que no van ser-ho.