A l'esperit de Kiko Ratón contra el Múrcia, al de Migue, al d'Ortuño, al d'Escriche, Rosas i Sarabia contra l'Igualada de la salvació del 96, al de Xavi Agustí, al de Pepe Pinto... Al que faci falta s'encomanarà l'afició blanc-i-vermella per tal que el Girona pugui capgirar el 2-1 que va encaixar dimecres al camp del Còrdova. Els seguidors gironins mantenen ben viva la il·lusió per seguir fent camí cap a Primera i malgrat els desastrosos primers minuts a l'Arcángel, el gol de Cristian Herrera, deixa ben oberta l'eliminatòria. És cert que el Còrdova és un equip rocós, veterà, amb ofici i que des de la primera part es va dedicar a perdre temps per assegurar l'avantatge però també ho és que el Girona en fa prou amb un 1-0 per passar ronda. Qualsevol victòria sense encaixar més d'un gol també garanteix l'accés a la fase final per l'ascens. L'escenari però fa que es necessiti el Montiivi de les millors ocasions, que hi serà, per viure una gran remuntada. La darrera gran remuntada en una eliminatòria va ser ara fa nou temporades (2006/07) a la fase d'ascens a Segona B contra el Mutilvera. El conjunt de Ricardo Rodríguez i Javi Salamero havia perdut 1-0 a Navarra i a la tornada davant uns 2.000 espectadors, Miki Albert, amb tres gols, va liderar la remuntada (4-0).

La remuntada a seguir és aquella. Un partit plàcid que Miki Albert -ara membre de l'equip de caçatalents del Barça- va resoldre sentenciar amb tres gols (m.30, m.37 i m.50). El marcador, amb els navarresos ja amb un home menys, el tancaria Dot (m.67). Han passat només nou anys i homes com Xumetra, Chechu, Dorca o Pitu continuen en actiu. Ara bé, la tecnologia ha avançat i veure els dos entrenadors, Salamero i Rodríguez -sancionats a la llotja- comunicar-se via walkie-talkie amb Miquel Àngel Muñoz a la banqueta fa que aquella fita sembli de la prehistòria.

Aquella és la darrera gran remuntada d'un Girona poc avesat a arribar a Montilivi amb marcadors adversos en aquest tipus d'eliminatòries. De fet, en l'ascens a Segona A, ni a Ceuta (0-0) ni a Barakaldo (0-0) el Girona hi va perdre. Tampoc a Alcorcón (1-1) i Saragossa (0-3) en els play-off a Primera dels cursos 12-13 i 14-15. Sí que havia de remuntar i no se'n va sortir la temporada 2005-06. Amb una plantilla d'autèntic luxe, l'equip que entrenava Domènec Torrent havia superat l'Sporting Maonès a la primera ronda i l'Eldenc era el darrer obstacle per pujar a Segona B. Els alacantins, amb una escandalosa actuació arbitral, van imposar-se a l'anada al Pepico Amat (1-0), resultat que obligava el Girona a remuntar. A la tornada a Montilivi, no hi va haver maneres i els gironins van encallar-se per veure com l'Eldenc guanyava per 0-2 i s'enduia el premi de l'ascens.

No va ser una remuntada pròpiament dita per passar a una ronda següent però la lligueta d'ascens a Segona B de la temporada 2002-03 també va deixar un partit per al record a Montilivi. Va ser el duel contra el Benidorm a l'estadi. Era tot just la tercera jornada de la lligueta però per potencial alacantins i gironins eren els grans favorits a l'ascens per davant dels altres dos rivals, Águilas i Manacor. El Girona havia perdut a la segona jornada Foietes per 1-0 i rebia el Benidorm a Montilivi a la tercera obligat a guanyar i superar en l'average particular per evitar un empat final. El Benidorm es va avançar però els de Narcís Julià -que havia baixat a la banqueta després de fulminar Pep Moratalla tornant de Benidorm- van remuntar gràcies a un espectacular Javi García (3-1). Al final, Girona i Benidorm van empatar a 15 punts i l'ascens se'l va endur el conjunt blanc-i-vermell pel millor average.

Un precedent amb 2-1

Més enrere en el temps (1992-93), trobem una eliminatòria de Copa del Rei contra el Júpiter en què el Girona va perdre pel mateix resultat a l'anada que dimecres passat a Còrdova (2-1). El Júpiter era un dels punters de Tercera de l'època i va veure com el Girona, de Segona B, l'atropellava a Montilivi a la tornada (5-1). El guió va ser el que amb tota seguretat somia Machín diumenge i els gironins al minut 12 ja dominaven per 3-0 gràcies Jimmy Prat (m.2), Cándido (m.6 penal) i Estela (m.12). El conjunt de Pep Mercader arrodoniria el marcador amb els gols de Solà (m.41) i Esteve Corominas (m.50).

El record de l'Alcorcón

Més enllà de les eliminatòries, l'última gran remuntada que ha viscut Montilivi va ser en un partit de Lliga. Era la temporada 2012-13 i el Girona de Rubi lluitava per l'ascens directe. El rival era un Alcorcón que dominava a la mitja part a Montilivi per 0-2 i complicava molt les opcions de pujar directe als gironins. En una segona part màgica, els gols de Richy, Acuña i Bordas van capgirar el marcador fent desbordar l'eufòria a l'estadi. La victòria deixava l'ascens a l'abast dels gironins que se'l van complicar la jornada següent perdent contra el descendit Xerez (2-4).