Girar full, aixecar-se i mirar endavant, aprendre dels errors, créixer... Són molts els tòpics que se senten en l'entorn blanc-i-vermell des que dissabte el Girona es quedés novament a les portes de Primera. La derrota contra l'Osasuna a l'estadi va suposar no assolir per segona temporada consecutiva l'ascens a la màxima categoria i una nova garrotada per a un grup de jugadors que tot just començava a refer-se de la que va rebre el curs passat contra el Lugo. Sigui com sigui, la vida continua i el futbol no s'atura. D'aquí a quatre dies començarà un nou exercici i i l'activitat a Montilivi comença a ser frenètica per començar a preparar el que ha de ser el Girona 2016-17. D'ambició, com sempre, n'hi haurà molta però sempre tocant de peus a terra i amb la humilitat per davant. Des des del club no es vol parlar obertament de tornar a lluitar per pujar i s'aposta més per ser prudents, com aquesta temporada. "Ho hem fet tot per pujar i no hi hem arribat. Segur que per aconseguir-ho ens cal millorar. Sabem que és difícil però tenim els fonaments per tornar a lluitar per tot. Esperem assolir-ho en els propers anys", diu el màxim responsable esportiu, que reconeix que s'han perdut "dues grans oportunitats". Tot i això, Cárcel vol primer de tot fer un reconeixement a la gran temporada realitzada per l'equip "després del que va passar el curs passat i d'una primera volta complicada quant a resultats".

En aquest sentit i sense voler presumir, Cárcel recorda que els mèrits del Girona formen part ja de la història de la competició. El director esportiu es refereix al fet que, després de vuit temporades a la categoria, el club de Montilivi ha deixat de ser l'equip petit amb constants problemes institucionals interns que lluitava per salvar-se. "Ara mateix el Girona no és un equip que pugui passar desapercebut. Tenim el respecte de molta gent. Hi ha els fonaments i l'ambició per créixer. El s'ha fet aquests anys és espectacular i ens ha de fer forts i fer tenir memòria per tornar-ho a intentar amb humilitat", diu.

Esvaït el somni de l'ascens, Cárcel ha de començar a obrir algunes de les carpetes que té sobre la taula pel que fa a baixes, renovacions i fitxatges. Retenir Sobrino serà difícil i fer-ho amb Lejeune es perfila com una utopia. "Haurem de parlar amb el City i els jugadors a veure quina idea tenen. El tema de Lejeune és molt complicat perquè el seu pas per aquí ha estat brutal", reconeix. D'entre els jugadors que acaben contracte n'hi ha dos, Eloi Amagat i Felipe ?Sanchón, que tenen possibilitats de seguir. Les converses amb Eloi hi són des de fa mesos però l'entesa no acaba d'arribar. Amb tot, sembla que les dues parts estan condemnades a entrendre's ja que la voluntat del jugador és la de seguir a Montilivi. De la seva banda, Cárcel no descarta la continuïtat de Felipe Sanchón, malgrat que el davanter va deixar de comptar per a Machín al mes de febrer coincidint amb una lesió i l'arribada d'Herrera i Lekic. Des de llavors, Felipe no va jugar cap més minut. Tot i això, Cárcel no tanca la porta a la seva renovació. "Té vida futbolística per endavant. Pot aportar moltes coses tant al camp com al vestidor. No el descarto", diu.

Qui en principi té garantida la seva continuïtat a la plantilla del Girona 2016-17 és Javi Álamo. El canari ha jugat a Montilivi aquest curs en qualitat de cedit pel Saragossa però amb la condició que la propera temporada ho faci en propietat. "Tenim un principi d'acord. No és al 100% però la idea és que sigui així", confirma.

Pel que fa a fitxatges, Cárcel confia a reprendre i poder tancar tots els fronts que va aparcar durant la disputa del play-off.