Jonás Ramalho torna a Girona. En una operació que ningú s'esperava, i quan des del País Basc s'explicava que el central estava valorant una oferta del Numància, el club de Montilivi va anunciar ahir el retorn de Ramalho que, amb la carta de llibertat a la butxaca, firma per tres temporades i es converteix en la segona incorporació de l'equip després de la del migcampista de l'Albacete Portu.

Ramalho va jugar dues temporades cedit al Girona entre el 2013 i el 2015 -61 partits en total i amb un rendiment de menys a més clarament beneficiat per l'arribada de Machín i el seu sistema de tres centrals-, però l'estiu passat va marxar cap a Bilbao per recuperar-se d'una greu lesió de genoll. Ramalho s'havia trencat al camp de l'Alabès, a tres jornades per acabar la lliga, i el central va ser una de les sensibles baixes de Pablo Machín per a la fatídica «final» contra el Lugo i per al play-off davant el Saragossa.

Lesionat de gravetat, i amb sis mesos de baixa al davant, l'Athletic Club va renovar per un any a Ramalho i li ha donat totes les facilitats perquè es recuperi a Lezama i acabés la temporada jugant amb el filial. Amb el segon equip dels bascos, l'ara nou central del Girona ha jugat dinou partits en la segona volta del campionat però no ha pogut impedir el descens del filial basc a Segona B.

Amb Cuco Ciganda a la banqueta, Jonás Ramalho ha jugat la majoria de partits de central i, encara que no ha abandonat mai del tot la seva posició de lateral dret amb que va debutar a Primera Divisió, sembla molt clar que Jonás Ramalho torna a Montilivi per jugar a la línia de tres centrals que tant agrada a Machín. Amb la marxa de Lejeune, i amb Carles Mas lesionat, el tècnic del Girona compta amb Kiko Olivas, Pedro Alcalá, Jonás Ramalho i el veterà Richy. En la primera etapa al club, el millor rendiment de Ramalho va ser de lateral dret. Una posició que, enguany, ha estat propietat indiscutible de Kiko Olivas. La temporada vinent, Machín haurà de buscar la millor combinació possible entre els seus centrals.

Nascut a Barakaldo el 1993, Ramalho es va formar a l'Ahtletic Club, debuta a Primera Divisió amb divuit anys en un partit contra el Sevilla, i ha estat internacional en la majoria de categories amb la selecció espanyola. Fora de Bilbao, Ramalho només ha jugat a Girona i té un molt bon record de la ciutat. En les últimes setmanes ha seguit amb atenció la lluita dels seus antics companys per pujar a Primera Divisió, animant-los via xarxes socials,i ara podrà tornar a intentar l'ascens després de firmar un contracte llarg per les tres properes temporades.