De res serveix autofustigar-se i lamentar-se pensant en el que hauria pogut ser i no va ser. L'Osasuna va ser millor i va fer més mèrits que el Girona per pujar a Primera. Ha estat una altra oportunitat perduda però de ben segur que la desfeta no va ser tan dolorosa com la de la temporada passada contra el Lugo. Confirmada la permanència una temporada més -la novena temporada consecutiva- a Segona Divisió A, ara la feina és al despatx de Quique Cárcel. El màxim responsable esportiu del club té les missions de perfilar la plantilla del curs vinent a més a més de definir una pretemporada que podria començar la penúltima setmana de juliol.

De ben segur que Cárcel té feina avançada pel que fa a la confecció de l'equip i les renovacions ara fa uns mesos de Granell, Aday i Pere Pons en són un exemple però se n'hi gira molta més per a les properes setmanes. I és que bona part de la columna vertebral de l'equip acaba contracte i en alguns casos la seva continuïtat és d'allò més complicada. Retenir Becerra i Mata és impossible, mentre que poder tornar a comptar amb Lejeune, Clerc o Sobrino, que acaben la seva cessió a Montilivi, sembla difícil. També acaben la seva relació contractual aquest 30 de juny Eloi Amagat i Felipe Sanchón. Amb el primer les converses van per bon camí mentre que amb el davanter tampoc seria descartable que hi ha hagués oferta de renovació a la baixa.

Les excel·lents relacions que manté el Girona, a través del seu assessor extern Pere Guardiola, amb el Manchester City, ha fet que aquesta temporada juguessin a Montilivi en qualitat de cedits Lejeune, Maffeo, Sobrino i Nwakali, si bé aquest últim va marxar a mitja lliga cap a Noruega. Caldrà veure ara si alguns d'aquests jugadors té possibilitats de repetir cessió al Girona la propera temporada. Sense anar més lluny, Lejeune ja manifestar just després del partit contra l'Osasuna que li agradaria "algun dia jugar a Primera Divisió". Pel que fa a Sobrino, ben pocs partits al cent per cent físicament li han fet falta per demostrar el tros de jugador que és. Tot i la lesió que li ha impedit jugar més (14 partits i 2 gols), el manxec ha manifestat en més d'una ocasió que no l'importaria continuar a Montilivi una temporada més. Caldrà veure si manté aquest parer si rep ofertes de Primera.

L'Espanyol és i ha estat històricament una bona via d'entrada de jugadors cedits a Montilvi. En aquest senit, la gran temporada de Carlos Clerc pot fer que, com a mínim, faci la pretemporada a les ordres de Quique Sánchez Flores. Jairo, malgrat els seus 6 gols, no ha gaudit de la confiança de Machín i no seguirà, mentre que està per veure què passa amb Germán Parreño. El porter il·licità ha estat a l'ombra de Becerra tot l'any però mostrant un alt nivell als entrenaments i els partits de Copa Catalunya i Cop del Rei. A l'Espanyol, amb el fitxatge de Roberto Jiménez, té les portes tancades.

D'altra banda, el club també haurà de decidir què fer amb els jugadors que tenia cedits. Són els casos de Djak Traoré i Marcel Serramitja (Olot), Vivancos (Hèrcules), Serrano (Badalona) i Ayub (Guijuelo). A més a més, homes com Sergi Álamo i Joel Arimany, juvenils amb contracte de professional, amb tota probabilitat faran la pretemporada.