Amb poc més d'una quinzena de partits amb el Girona, la majoria dels quals al tram final de la Lliga, Rubén Sobrino ha demostrat que és un jugador de molt de nivell. Enguany a Montilivi, degut a la lesió a la tíbia mal diagnosticada amb què va arribar de Ponferrada l'estiu passat, no ha pogut exhibir tot el potencial que té però el davanter manxec sí que ha ofert un petit tastet del que pot arribar a ser amb continuïtat.

El curs passat al Ponferradina sí que ho va fer i per això va cridar l'atenció d'equips de Primera. Tanmateix, Sobrino va acabar a Montilivi gràcies al Manchester City, que va comprar-lo al Ponferradina i el va cedir al Girona. La intenció del manxec era realitzar una altra gran temporada a Segona A per fer el salt definitivament a Primera o tenir opcions de treure el cap al City. Tanmateix, les coses, per culpa de la lesió a la cama, no han sortit com esperava. Malgrat tot, els 14 partits que ha disputat de blanc-i-vermell li han servit per mantenir el bon cartell que tenia i han fet que novament hi hagi cua d'equips per contractar-lo.

En aquest sentit, i malgrat les intencions del Girona de seguir comptant amb ell, sembla pràcticament impossible que Sobrino repeteixi cessió a Montilivi. I és que el jugador té, de moment, quatre ofertes sobre la taula i uns quants equips més que han preguntat per ell. Equips com el Gènova, l'Stoke City, el Betis, el Deportivo de la Corunya ja han trucat a la porta del City per demanar-ne la cessió. El club anglès ha rebut fins i tot una oferta per comprar directament el jugador.

A les darreres hores, el Las Palmas també ha mostrat molt d'interès pel jugador. El conjunt canari té el manxec al primer lloc de la llista de possibles recanvis de Wilian José. El brasiler és a un pas de signar pel Betis, la qual cosa faria que el Las Palmas activés l'opció Sobrino. Sigui com sigui, el jugador no vol demorar gaire la decisió sobre el seu futur i confia que es resolgui tot a principis de juliol.

Si s'acaba confirmant el no retorn de Rubén Sobrino i a l'espera de saber si finalment el director esportiu Quique Cárcel presenta oferta de renovació a Felipe Sanchón, el Girona compta amb tan sols dos davanters per a la propera temporada: Cristian Herrera i Dejan Lekic. I és que Machín perdrà també Jairo Morillas, que torna a l'Espanyol després de la seva cessió, i Jaime Mata, que en les properes hores podria anunciar el seu fitxatge pel Valladolid. El madrileny té un grapat de propostes, entre les quals la del Saragossa i també de l'Almeria.

El mercat

Mentrestant, Cárcel sondeja el mercat de porters i té sobre la taula els noms de Raúl Fernández (Mirandés), Alberto García (Sporting) i Juan Carlos Sánchez (Albacete) a més a més del de René Román (Llagostera) amb qui podria haver-hi ja un acord establert. D'altra banda, el jugador del Llagostera David Querol podria haver rebut també una oferta del Reus. Querol, nascut a Reus i amb passat al club roig-i-negre, tindria un acord força avançat amb el Girona el qual caldria només rubricar amb la signatura. El Girona valora en Querol la seva capacitat per fer de davanter (ha marcat 9 gols) i sobretot de carriler dretà.

De Liga Adelante a Liga 2

D'altra banda, el president de la Lliga de Futbol Professional (La Liga), Javier Tebas, va anunciar ahir que a partir de la propera temporada la Segona Divisió A deixarà d'anomenar-se Liga Adelante per dir-se Liga 2.