Si no passa res estrany, Eloi?Amagat continuarà vestint la samarreta del Girona, almenys, dues temporades més. El que s'ha convertit més d'un estiu en un culebrot, aquest any va camí de despatxar-se per la via ràpida. Retenir-lo haurà costat més que no pas el que va trigar el club a convèncer Aday i Granell ara fa uns mesos, però un cop s'hagin acabat de resoldre els últims serrells, des de Montilivi s'anunciarà la renovació d'un futbolista que sempre ha declarat que la seva «prioritat» és la de no moure's d'un club al qual considera casa seva.

Les converses es van engegar fa unes setmanes i, després de topar d'inici, les postures s'han anat acostant. La durada del contracte (Eloi Amagat vol renovar per dues temporades i el Girona li n'ofereix una amb una altra d'opcional) ha estat el principal cavall de batalla, però tot i això l'acord és a punt de tancar-se. No se n'amaga, el director esportiu Quique Cárcel: admet que encara no hi ha acord i que, per tant, no es pot cantar victòria, tot i mostrar-se més que optimista alhora que es desfà en elogis cap al futbolista. «L'Eloi és a prop de renovar. És un futbolista insígnia i ha donat moltes coses al Girona. Per la seva qualitat futbolística i sobretot pel seu sentiment. És un jugador que mereix tot el meu respecte», diu un Cárcel que es reafirma en la seva idea que «cal mantenir la identitat gironina» al club tot i admetre que «no és fàcil sempre pujar gent de baix al primer equip i més si es vol fer un pas endavant». Malgrat això, «l'estructura gironina continua» i en ella hi té cabuda «una peça important» com és Eloi Amagat.

El director esportiu confirma que l'«estira i arronsa» entre totes dues parts ha aparegut a l'hora de definir la durada del nou contracte, tot i subratllar que «crec que es mereix renovar per dos anys». «No ho donaré per fet fins que estigui signat, però sí que fa temps que s'està parlant i crec que arribarem a bon port», afegeix.

Des que va fitxar procedent del Llagostera l'estiu del 2012, Eloi ha tingut protagonisme al llarg d'aquestes quatre últimes temporades a Segona A amb 118 partits a les seves esquenes, en què ha marcat 8 gols (un d'ells des del punt de penal) i ha donat 4 assistències.

Felipe no està descartat

Una mica més lluny està la continuïtat de Felipe Sanchón a Montilivi, encara que tampoc està descartada. El davanter, amb només 19 partits aquesta última temporada, cap gol i una segona volta per oblidar marcada per les lesions, ha acabat contracte i de moment encara no ha rebut una oferta en ferm de renovació. Malgrat tot, Cárcel el té en consideració i «depenent de quina sigui la situació» es podria estudiar la renovació d'un futbolista que aquest passat mes d'abril complia 34 anys.

«No el tinc descartat. Crec que pot estar dins d'aquesta estructura», confirma el director esportiu, qui també elogia tot allò que Felipe ha donat al Girona al llarg de la seva carrera esportiva. «És un futbolista al qual tinc un gran respecte. Ha donat molt al club. Ha viscut un any difícil, que no ha estat com a ell li hauria agradat sobretot per culpa de les lesions. És un futbolista diferent, especial, que sent molt els colors. La gent se l'estima i encara pot donar-nos moltes coses. La seva renovació no està descartada», va subratllar.