Fran Sandaza, autor de 16 gols amb el Girona la temporada 2014-2015, jugarà les dues pròximes temporades, novament, a Montilivi. El jugador de 31 anys ha estat l'escollit per Quique Cárcel per aportar gol a l'equip, un futbolista conegut a la casa, estimat per l'afició i que ja en la seva anterior etapa gironina va ser una petició expresa del tècnic Pablo Machín. Tot i tenir d'altres ofertes d'equips de segona divisió, Sandaza ha triat Girona per la seva bona experiència en el passat. Prova d'això és que va venir a veure alguns dels partits del tram final de la temporada, quan l'equip de Pablo Machín s'estava jugant l'ascens a Primera, i mai va amagar les seves ganes de tornar a formar part del vestidor blanc-i-vermell. Ara ha acabat tornant, després de la seva fallida aventura al Japó, un any després de la seva sortida.

L'estiu passat el davanter de Toledo no va renovar perquè tenia una important oferta del Japó, al FC Tokyo, però allà no va acabar de fer-se un lloc, va rescindir el seu contracte i ara ha acabat concretant el retorn al Girona. El Còrdova, per exemple, era un altre dels equips que li havia presentat oferta. També s'havia especulat que el Leganés el tenia a l'agenda per jugar a Primera divisió.

El futbolista de Toledo es va formar a les categories inferiors del club de la seva ciutat natal per passar després al filial del València i, posteriorment, anar cedit a equips de l´àrea valenciana, com l´Onda i el Puçol. Va jugar al Dundee United, de la Primera Divisió escocesa. i l´any 2009 va fitxar pel Brighton anglès. Dos anys més tard tornava a Escòcia, al St. Johnstone. El seu últim club al Regne Unit va ser el Rangers escocès la temporada 2012-2013.

Després d´això torna a Espanya i signa pel Lugo. Però és la temporada 2014-2015 quan Sandaza viu, al Girona FC, el millor any de la seva carrera esportiva. El davanter manxec aconsegueix 16 gols i es converteix en la referència d´atac del conjunt de Machín. Era l'any en què l'ascens directe a Primera s'escapava aquell fatídic 7 de juny amb l'empat (1-1) contra un Lugo que no s'hi jugava res. Després de ser protagonista d´aquella gran temporada, Sandaza, que tenia una oferta de renovació, fitxa pel FC Tokyo, on va jugar el curs passat sense massa fortuna. El Girona té previst fer la presentació oficial de Sandaza la setmana que ve.

Amb el davanter ja són cinc els fitxatges concretats en aquest mercat estival: Portu (Albacete), Ramalho (Bilbao Athletic), René (Llagostera), Juanpe (Valladolid) i el propi Sandaza (Tokyo).