Manchester no és una ciutat amb gaires, per no dir cap, atractius turístics. Es fa molt complicat comparar-la amb Londres, Edimburg o Dublín. Més enllà d'un parell o tres de carrers a tocar del centre històric, que es van poder esponjar després d'un brutal atemptat de l'IRA el 1996, la ciutat que va veure néixer l'arquitecte Norman Foster és un seguit de barris industrials més o menys degradats i molts carrers estrets plens de pubs on costa trobar un tros de taula a partir de les sis de la tarda. Molts pubs, cerveses de tota mena, i incomptables parroquians amb més ganes de parlar de futbol que del Brexit. "Ara veus les taules plenes? Doncs hauries de veure això en un dia de partit... La gent ve aquí a beure i cantar abans d'agafar el tramvia de l'estadi que surt d'aquí al costat". Però de quin estadi? Old Trafford (Manchester United) o Etihad Stadium (Manchester City). "De qualsevol dels dos. Aquí ve gent dels dos clubs". I és que Manchester, una ciutat relativament gran amb el seu mig milió d'habitants, és ara mateix un dels principals centres neuràlgics del futbol europeu amb dos equips del més alt nivell que, a més, han fitxat aquest estiu dos entrenadors tan potents com Jose Mourinho i Pep Guardiola.

L'arribada del tècnic català ha revolucionat el City, l'equip del nord de Manchester, que ara vol fer, sense esperar més, el gran salt esportiu que no ha aconseguit ni amb Mancini ni Pellegrini a la banqueta; però que, en canvi, sí que ha experimentat en l'àmbit econòmic amb els diners que han arribat dels Emirats Àrabs. El City té un camp espectacular, l'Etihad Stadium, i una ciutat esportiva, City Football Academy, que ha regenerat un barri sense on abans només hi havia fàbriques em perill de demolició."L'efecte Guardiola" és ben visible. Els entorns de l'Etihad i la mateixa botiga oficial del club estan plens d'imatge del tècnic català acompanyat de les estrelles del City: Silva, De Bruyne, Nolito... Entre els posters de la botiga també un d'Angeliño, un lateral esquerre gallec de 19 anys a qui Quique Cárcel i Pablo Machín, veurien bé a competència del nouvingut Álex Menéndez al carril esquerre. "És un jove espanyol molt bo, juga amb el sub-21", explica un dels treballadors de la botiga del Manchester City desconeixedor, com gairebé tothom a la ciutat, de "l'especial" relació entre Girona i City.

De moment, a diferència del que va passar la temporada passada amb Sobrino i Maffe o en l'operació amb Lejeune, el Man?chester City no ha enviat cap jugador cedit a Montilivi. Al Girona, amb la boca petita, encara tenen esperances que acabi arribant Angeliño, que ha estat de gira amb Guardiola per la Xina; sembla molt complicat, i altres estrelles com el malagueny Brahim Díaz encara són molt joves, però per a Pablo Machín els vuit dies que ha pogut treballar a la City Football Academy són també una gran cessió.

"Hem treballat en unes instal·lacions magnífiques i amb un clima excepcional, gràcies a la bona relació que tenim amb el Manchester City hem pogut treballar amb unes condicions que només poden tenir uns quants escollits que s'ho han guanyat treballant molt", argumentava aquests dies Machín que és molt conscient que ara tornarà a la realitat de l'annex de Montilivi entrenant en un camp de 70x40. El Girona va deixar ahir al migdia la City Academy Football després de vuit dies d'entrenaments, amb moltes dobles sessions diàries, i un parell de partits amistosos: dimecres contra l'EDS Manchester City (derrota 3-2) i dissabte davant el Blackburn Rovers (empat a 0).

En el darrer tram a Manchester, la plana major del Girona també ha estat al costat de l'equip: dissabte van arribar Delfí Geli i Ignasi Mas-Bagà mentre que Quique Cárcel i gent de la seva confiança com Santi Pou i Ivan Hammouch, ja feia dies que hi eren. Divendres, aprofitant la visita de Guardiola, Domènec Torrent i companyia a la plantilla del Girona, es va poder veure Quique Cárcel parlant amb Txiqui Begiristain. Sobre possibles cessions? Ja es veurà. Encara falten dies per tancar el mercat i, com va dir Pablo Machín, "no puc dir si acabarem sent 23, 24 o 25 jugadors en plantilla, tenim moltes posicions doblades, però sempre estem oberts a reforçar-nos".