Lligat Álex Menéndez i a l'espera de si s'aposta per incorporar algun altre jugador esquerrà pel carril, el Girona continua obert a fer més incorporacions abans que es tanqui el mercat. Això sí, amb calma i conscient que hi ha un bon bloc amb pràcticament totes les posicions desdoblades. En aquest sentit, Quique Cárcel reconeix que a la plantilla «no hi falta res» però deixa anar que «si el mercat ofereix oportunitats i veiem que podem millorar l'equip, ho farem sempre que puguem». El director esportiu del Girona és partidari de la competència màxima a l'equip. «Hi crec molt. Volem fer un equip el màxim de competitiu possible», deia ahir. És per això que no seria de descartar que el club estigui atent a si apareix alguna opció per reforçar la davantera. Un dels que més agraden a Machín és Mamadou Koné, del Racing de Santander, tot i que hi ha altres noms sobre la taula.

El Girona ha realitzat més d'una desena de fitxategs però a diferència de la temporada passada, cap ha arribat mitjançant una cessió del Manchester City. Les bones relacions entre els dos clubs d'ençà de l'entrada de TVSE Futbol a la propietat i de l'assessorament de Pere Guardiola van fer que el curs passat el City comprés Lejeune i el deixés cedit a Montilivi per evitar que el francès se n'anés a un altre equip. El City també va pagar un bon traspàs per Sobrino al Ponferradina i Reial Madrid, que compartien els seus drets.

Després arribaria el nigerià Nwakali, inèdit, i un Pablo Maffeo que acabaria tenint molt de protagonisme. Cárcel no descarta encara la via City però hauria de ser una operació molt clara per a les dues entitats. «Ha de ser quelcom que es vegi amb bons ulls per part dels clubs. De moment si no s'ha fet és perquè no es veu res clar», deia Cárcel. L'opció que el City fitxi algú i el cedeixi al Girona és viva, de la mateixa manera que ho és que pugui arribar algun jove jugador del planter citizen a préstec. En aquest sentit, Cárcel admet que el Girona està «esperant coses» però el fet que futbolistes abellibles pel Girona, com el carriler esquerre gallec Angeliño Tasende, estiguin tenint força protagonisme aquesta pretemporada amb el primer equip de Pep Guardiola complica les coses. «Alguns jugadors estan treballant amb el primer equip i s'estan guanyant el dret de jugar-hi», deia Cárcel.