Objectivament, dues derrotes i un empat en tres partits no pot ser de cap manera un bon balanç. Ara bé, tenint en compte que es tracta de pretemporada, tant Pablo Machín com, sobretot, l'afició blanc-i-vermella estan prou satisfets amb les prestacions que està oferint l'equip aquest estiu. Després de perdre contra el filial del Manchester City (3-2) i dimecres davant l'Olympique de Marsella (1-2) i d'empatar al camp del Blackburn Rovers (1-1), el Girona disputa avui el seu quart compromís de pretemporada. El rival és un Nàstic que, com els gironins, es va quedar sense premi al play-off d'ascens. Els tarragonins s'han reforçat bé -l'últim a arribar ha estat l'extrem xilè Juan Delgado- i tornaran a opositar per estar entre els sis primers. És per això que el duel d'avui pot ser més indicatiu que els tres anteriors pel fet de tractar-se d'un equip de la matexia categoria i amb uns objectius similars.

"Ens pot donar un barem dels equips que competiran contra ?nosaltres. No sé quina preparació han fet però a aquestes alçades tots portem càrregues de treball. No sabem si serà semblant a la nostra", deia Pablo Machín. La intenció del tècnic sorià és tornar a repartir els minuts com va fer durant el Torneig Costa Brava de dimecres. Així els jugadors que van disputar només mitja hora contra l'Olympique molt possiblement avui surtin d'entrada a l'onze titular. Són els casos de Sergi Álamo, Kiko Olivas, Alcalá, Pere Pons, Eloi Amagat, Felipe Sanchón i Lekic. Caldrà veure en quin estat físic es troben els futbolistes que arrosseguen molèsties aquests dies com són Longo, Javi Álamo, Cifuentes i Borja García. El que està descartat segur és Richy, a qui van extreure líquid del genoll esquerre i encara en té per uns dies. Borja García i Javi Álamo tampoc es van entrenar ahir a la tarda mentre que Sandaza només va fer una part de la sessió.

Mentrestant i amb l'afer Pablo Marí pel mig, el Nàstic arriba a Montilivi força més rodat que els gironins i enmig de la seva segona estada de pretemporada. Els tarragonins s'han estat aquesta setmana a la Vall d'en Bas treballant a les instal·lacions de l'EF Bosc de Tosca. A finals del mes passat, el Nàstic ja va fer una primera estada de pretemporada a Peralada. Durant aquest temps, els de Vicente Moreno han disputat cinc partits amb un balanç de dues victòries contra Pobla de Mafumet (1-0) i Ascó (2-3), dos empats davant Saragossa (0-0) i Olot (1-1) i una derrota contra el Vila-real al Nou Estadi (1-2). Els tarragonins podrien fer debutar el darrer fitxatge, l'extrem Delgado. Entre les cares noves del Nàstic destaquen l'ex del Llagostera José Carlos o el veterà Lopo (Dépor) i els exòtics Kakabadze (Geòrgia), Rhasalla (Marroc), Djetei (Camerun) i Maloku (Croàcia). Els granes han perdut homes importants com Aburjania (Sevilla Atlètic), Naranjo (Celta) o Achille Emaná (Tokushima Vortis) a més a més d'Aníbal Zurdo i Xisco Campos (Ponferradina).