"Els entrenadors mai estem contents del tot, perquè la plantilla sempre es pot millorar fins que el mercat es tanca a l'últim minut del darrer dia. Quan arribi aquest moment, estaré encantadíssim amb la plantilla que tingui. Perquè serà la que em permetrà assolir els objectius que ens mereixem". Són paraules de Pablo Machín, d'aquest passat dimecres just després de perdre contra l'Olympique de Marsella al Trofeu Costa Brava.

Gairebé tothom coincideix a assenyalar que l'actual és la plantilla més equilibrada dels últims anys a Montilivi. Es manté la base i el sistema d'aquests dos últims cursos i el club ha fet un bon esforç per portar tota mena de reforços, doblant pràcticament totes les posicions. Pel que deia, però, Machín no n'acaba de tenir prou i està obert a qualsevol moviment de mercat que pugui millorar el que a dia d'avui té entre mans. Potser la zona més desequilibrada que ara mateix té l'equip, tot i que disposa de diversos efectius, és la davantera; tot i això, el següent aterratge, si res es torça, seria el d'un defensa. Sempre que la partida a tres bandes que s'ha engegat aquests últims dies arribi a bon port. Pablo Marí, encara a dia d'avui futbolista del Nàstic de Tarragona, serà el proper a arribar i reforçar una defensa més que poblada. El Girona està obert a la seva arribada i l'espera amb els braços oberts; ara és el torn del jugador i del club grana, amb un altre convidat a la festa, el Manchester City. Per tant, a Cárcel, Machín i companyia només els queda esperar que els esdeveniments es desencallin.

El primer moviment va arribar ara fa uns dies. Marí, descontent amb la seva situació (tot i que ve de jugar 2.218 minuts i 25 partits aquesta última Lliga) i conscient que aquesta temporada no tindria massa participació (el Nàstic és a punt de fer oficial el fitxatge del veterà Lopo, que s'entrena amb el primer equip grana), va comunicar a la direcció esportiva la seva intenció de marxar. Amb contracte fins al 30 de juny del 2018, el Nàstic no tenia cap intenció de rescindir-lo i deixar-lo marxar així com així, per la qual cosa es remetia a una clàusula del seu contracte que diu que només se li obriria la porta en cas que un Primera Divisió el vingui a buscar. Una opció remota, però que finalment s'ha donat. El Girona veuria amb bons ulls la incorporació del d'Almussafes, un central esquerrà que serviria a Machín per doblar totes les posicions de la seva defensa. Per intentar que l'operació arribi a bon port, des de Montilivi s'ha intentat explotar la via del Manchester City, que tants bons fruits va donar ara fa un estiu. L'anglès, un equip de primera divisió del seu país, fitxaria Marí i el cediria al Girona. Aquest és el pla i ara només falta que es pugui dur a terme sense problemes.

Des de Tarragona sembla que es té força coll avall que el valencià agafarà la porta de sortida. El club va donar ahir dos dies de permís al jugador, que va abandonar l'estada a la Garrotxa per resoldre el seu futur. Marí va aprofitar que tenia la tarda lliure i, amb el vistiplau de l'entitat i del tècnic Vicente Moreno, va fer les maletes rumb a la Costa Daurada, on va començar a negociar la seva sortida. Si hi ha acord, llavors caldrà tancar els últims serrelles per fer efectiva la seva marxa al City i accelerar així la seva cessió rumb cap a Montilivi perquè s'incorpori a la disciplina blanc-i-vermella i pugui treballar com més aviat millor sota les ordres de Machín.