La primera victòria de la pretemporada del Girona (dissabte contra el Nàstic 1-0) va confirmar les bones sensacions ofertes ja per l'equip davant l'Olympique de Marsella tot i la derrota (1-2). Des del club el missatge és el de molta humilitat i el d'anar partit a partit lluny de l'eufòria que es pugui haver instal·lat en l'entorn arran dels fitxatges realitzats aquest estiu. El triomf contra el Nàstic, no obstant això, va servir també per confirmar que la infermeria es va omplint. I és que malgrat el silenci habitual del club -abonat al secretisme des de fa un cert temps-, l'absència d'homes com Borja García, Richy Álvarez o Álex Menéndez de la convocatòria va ser significativa. El mitjapunta madrileny va ser substituït davant l'Olympique dimecres i dissabte se'l va poder veure caminar força coix per la zona mixta, la qual cosa fa preveure que podria patir algun tipus lesió muscular. De la seva banda, Richy ja no va jugar contra els francesos perquè li havien extret líquid del genoll. El central gallec podria estar-se algunes setmanes de baixa i es perdria el començament de la competició de Lliga.

Més misterioses encara són les dolències que arrossega Menéndez. El carriler fitxat de l'Sporting i presentat tot just ara fa una setmana amb prou feines s'ha pogut entrenar amb l'equip. Menéndez té problemes al genoll. Machín va justificar la seva absència contra l'Olympique dient que encara no estava al mateix "ritme" que els seus companys com per competir en un partit d'exigència. En el cas que Menéndez patís algun tipus de lesió rellevant, el club podria canviar de plans i cercar al mercat un altre carriler esquerrà contrastat. I és que la direcció esportiva del club, encapçalada per Quique Cárcel, ja ha deixat clar en més d'una ocasió que desitja "màxima competència" a cada posició. Per tant, si Menéndez està fora de combat un temps, Machín no tindrà cap carriler esquerrà pur i hauria de recórrer a Aday Benítez i Sebas Coris que són dretans. L'altra alternativa és el juvenil Sergi Álamo que està tenint minuts i protagonisme aquest estiu.

Tampoc hi van ser dissabte Pere Pons, Javi Álamo -amb un problema que en principi havia de ser de "dies"- i Cifuentes, afectat encara pel cop que va rebre al cap dimecres passat.