El pas de Dejan Lekic per Girona ha durat només 8 mesos. 220 dies, per ser exactes. Era presentat la primera setmana de gener, després de signar per dues temporades i d'aterrar com una solució d'urgència per resoldre la manca de gol que afectava l'equip. Pocs dies després, admetia en una entrevista a aquest mateix diari que tenia ganes de deixar de voltar i «establir-se» per fi en una mateixa ciutat, pel que estava convençut que a Girona s'hi estaria temps. 17 partits i 5 gols després, la seva història a Montilivi ha escrit el seu punt i final. Comptava poc per a Machín i si a això se li suma una temptadora proposta del Mallorca, el resultat és l'esperat:?Lekic feia ahir mateix les maletes cap a Palma, on a mitja tarda passava la revisió mèdica per posar-se a treballar al més aviat possible sota les ordres de Fernando Vázquez.

Amb un contracte sota el braç fins al 30 de juny del 2017, ben pocs es podien imaginar setmanes abans quin seria el destí del de Kraljevo. La temporada passada va acumular 17 partits en una sola volta, en què va marcar 5 gols, algun d'ells important com el queva anotar a Sòria al temps de descompte i que va permetre als gironins salvar un punt. Tot i això, el seu rendiment no ha acabat de convèncer el cos tècnic i l'arribada d'altres peces a la davantera, com és el cas de Fran Sandaza i Samuele Longo, sumat al fet que Machín mai hagi tancat la porta a algun altre fitxatge per a aquesta posició, ha fet que Lekic no s'ho hagi hagut de rumiar gaire quan la proposta del Mallorca li ha arribat a les mans. A tots dos clubs no els ha costat posar-se d'acord i l'operació es feia pública ahir al matí. L'operació comporta un traspàs, però des de cap de les dues bandes implicades s'ha volgut fer pública la xifra, per la qual cosa s'entén que el preu ha estat simbòlic.

Toca trobar un recanvi

Sense Lekic, l'actual aposta del Girona pel que fa a la davantera és, ara mateix, molt arriscada. Només quatre atacants i 42 jornades per davant obliguen el club a moure fitxa. L'adéu del serbi ha deixat l'atac a mans de Fran Sandaza, Cristian Herrera, Felipe Sanchón i Samuele Longo. Es necessiten més efectius i per això Quique Cárcel multiplica esforços per intentar portar a Montilivi un home que pugui reforçar aquesta posició. Caldrà veure si el perfil del nouvingut serà el d'un nou de referència, com Lekic, o si s'apostarà per un altre tipus de futbolista per tal d'equilibrar encara més la davantera. És aquí on apareixen diverses opcions, encara que n'hi ha alguna que agrada més a la direcció esportiva. Una d'elles és la de Mamadou Koné, jugador del Racing de Santander pel qual s'han interessat diversos clubs. Un d'ells, i amb força insistència, és el Girona. Koné esgota les seves opcions a l'espera d'un Primera Divisió, tot i que si un projecte esportiu de Segona A el sedueix també el veuria amb bons ulls. El Racing, en canvi, mira més la butxaca i està decidit a no deixar escapar el futbolista per menys d'1,2 milions d'euros.

El mes de juliol passat, el Girona va fer una primera oferta per Koné, a qui li prometia un ?contrac?te de dues temporades. La proposta no va ser vista amb bons ulls pel club càntabre. Les negociacions, però, no s'han trencat i des de Montilivi s'espera que, finalment, el Racing i també el jugador acceptin.

L'opinió de Machín

No fa gaires dies, Pablo Machín obria la porta a l'arribada d'algun atacant tot i comptar amb uns quants efectius a la seva plantilla. «De davanters mai en sobren», va dir. El que ha acabat passant, però, és que el sorià ha vist com un dels seus homes més ofensius agafava la porta de sortida rumb a Palma. Ahir, després de l'entrenament, es mostrava comprensiu amb la «bona operació» que havia dut a terme el club, sobretot davant l'«oportunitat» que per al Girona i, sobretot, per al mateix Lekic, suposa aquest traspàs. «Al desembre vam apostar fort per ell, no només per mitja temporada, sinó per treure-li més rendiment aquest any. Segueixo pensant que és un bon futbolista, però li va arribar una bona proposta que va traslladar al club. S'ha vist amb bons ulls perquè un traspàs sempre és benvingut i més per a un club com nosaltres, que estem de mitja taula cap avall en l'aspecte econòmic», valorava. Admetia també que s'ha fet «un esforç per deixar-lo marxar» però que el serbi hi sortirà guanyant perquè «li fan un contracte molt bo, augmentant-li els anys. No podem competir contra clubs com el Mallorca en aquest aspecte».