A una setmana del primer partit oficial de la temporada a Sevilla, la plantilla del Girona no està tancada. Ha estat un estiu molt intens, tant en entrades com en sortides però al club encara li queden comptes pendents. Si no hi ha novetats inesperades, tres concretament. L'equip de Pablo Machín té a l'agenda incorporar un carriler esquerre, un central i un davanter abans del 31 d'agost, dia que es tanca el mercat. Els noms, clars: Carlos Clerc, Pablo Marí i Mamadou Koné. Aquests són els tres jugadors pel quals sospira la secretaria tècnica, i dos d'ells estan bastant encarats.

El que està més a punt d'arribar és Pablo Marí. El central esquerrà, de 21 anys, ha estat negociant aquests últims dies la sortida del Nàstic de Tarragona i sembla que ja està tot fet per la seva arribada a Montilivi, això sí, via Manchester City. El valencià serà traspassat al conjunt anglès que, gràcies a l'acord amb el Girona, el cediria a l'equip de Machín per completar la línia dels tres centrals en la qual, a dia d'avui, no disposa de cap esquerrà en plantilla, mancança que el tècnic vol resoldre. El conjunt tarragoní rebria una compensació econòmica i el Girona disposarà d'un jugador amb molta projecció i amb una bona sortida de pilota i fortalesa aèria.

Pablo Marí podria no ser l'últim reforç en defensa per als gironins, que segueixen aspirant al retorn del que va ser el millor lateral esquerre de la lliga la temporada passada, Carlos Clerc. L'Espanyol no vol deixar-lo marxar i és per això que veu amb bones opcions que torni a marxar a Girona, ja que estan disposats a acceptar novament una cessió. Equips com l'Alabès o l'Osasuna, de Primera Divsió, també es van interessar pel jugador, però només si arribava com a traspàs sense opció de recompra, fet que l'Espanyol no estava disposat a acceptar. L'arribada de Saúl Garcia no tanca a la porta a Clerc, però és cert que el Girona s'ha assegurat competència. Si el badaloní acaba arribant a Montilivi, beneït problema tindrà Machín per escollir el jugador a la banda esquerra a causa de la gran qualitat que podria tenir l'equip en aquesta posició.

La marxa de Lekic ha obert les portes a una incorporació més a la zona atacant, tot i que el nom de Mamadou Koné ja sona des del passat mes de juliol. L'ivorià, propietat del Racing de Santander i l'any passat cedit a l'Oviedo, agrada als tècnics del Girona tot i que les primeres negociacions van ser infructíferes. El Racing demana 1,2 milions d'euros pel futbolista, quantitat a la qual el club gironí no pot arribar. A més, el jugador hauria de veure amb bons ulls una proposta d'un club de Segona Divisió i a hores d'ara confia que abans que s'acabi el mercat pugui rebre una oferta d'un equip de Primera Divisió.

Les tres possibles sortides

Si el Girona està pendent de tres incorporacions, són tres els futbolistes de l'actual plantilla que encara no tenen clar el seu futur. El primer és el davanter Manel Martínez, fitxat del Sabadell i que el club té la intenció de cedir-lo novament a un bon equip de Segona Divisió B. No obstant, la bona pretemporada que ha fet amb els de Pablo Machín li pot obrir més portes.

Albert Vivancos també ha fet una bona preparació, tot i que la intenció del club també és cedir-lo, com ja va fer la temporada passada. Finalment, Sebas Coris ha vist com ha augmentat la rivalitat al carriler i també podria sortir cedit per tenir minuts aquesta temporada.