En breu, i gairebé un mes després de tornar a la feina, el Girona és a punt d'estrenar la seva novena temporada consecutiva a la Segona Divisió A. Acabades les provatures i amb la pretemporada a punt d'abaixar el seu teló, la Lliga arrencarà aquest cap de setmana vinent i l'equip de Pablo Machín ho farà visitant el Sevilla Atlètic, el diumenge a partir de les 9 de la nit, en un escenari immillorable com ho és l'estadi Ramón Sánchez Pizjuán. La plantilla s'hi presentarà amb poc més de quatre setmanes de preparació, sis amistosos a les cames (contra el filial del Manchester City, Blackburn Rovers, Olympique de Marsella, Nàstic, Llagostera i Sabadell) i amb sensacions positives. El vestidor està convençut que és aviat per fer volar coloms i parlar d'objectius ambiciosos, però els futbolistes coincideixen a assenyalar que hi ha bons ingredients per somiar, que durant aquest primer mes de preparació s'ha fet bona feina i que l'equip ha anat de menys a més per arribar a l'estrena amb garanties.

No només ho diuen els últims resultats (tres victòries consecutives i només un gol encaixat), ni tampoc les bones sensacions que, durant estones, ha ofert el Girona. També ho creuen els jugadors, que estan convençuts que hi ha motius per confiar que es pot encetar la temporada amb bon peu. "Arribem bé a l'inici de la Lliga", diu Jonás Ramalho, un dels nouvinguts aquest estiu encara que el basc viu la seva segona etapa a Montilivi. "Al principi l'afició potser estava una mica alterada perquè no guanyàvem i ens faltava gol. Però hem guanyat els últims partits i es veu que l'equip està bé, tot i que encara ens falta un pèl de ritme. A Sevilla arribarem en bona forma, n'estic convençut", diu el de Barakaldo. Ramalho és del parer d'assenyalar l'"ascens" com l'"objectiu de tots" tot i que tampoc vol anar massa ràpid: "Ens ho hem de prendre amb calma i anar pas a pas, aconseguint primer d'altres fites que també són importants. Cal guanyar com més partits millor per estar a dalt", analitza.

També hi diu la seva el davanter Fran Sandaza. "Estem preparats, ara comença el més important", deia anar. Ell, com Ramalho, no amaga que "encara no estem en el millor estat de forma" tot recordant que "la pretemporada serveix per agafar el ritme", però considera que l'equip "cada cop està millor" i que "ben aviat" rendirà a un bon nivell. "Som un equip respectable a la categoria i ara se'ns mira amb altres ulls. Tenim una bona plantilla, tothom sap que hi ha noms importants. Però això és sobre el paper i ara ens toca demostrar-ho, sempre tocant de peus a terra", indica. Per al toledà, "treballar cada dia és clau" i, per tant, "deixar de pensar en l'ascens com fa dos anys i anar a poc a poc" és la millor recepta perquè els bons resultats arribin. Sandaza, que va formar part del vestidor que va fregar l'ascens a Primera el curs 14/15, compara tots dos equips. "És una plantilla diferent, amb bons futbolistes com hi havia llavors. Potser és més àmplia, més competitiva perquè aquell any vam utilitzar menys futbolistes. Aquest any hi haurà més nivell i serà complicadíssim jugar".

A la dupla s'hi uneix el migcampista Àlex Granell, qui veu l'equip "preparat per competir" i "confiat" que el Girona "pot tornar a fer coses importants" i "per què no, no estar a dalt de nou". Confiat a fer "un bon paper" contra un "rival atípic" com ho és el Sevilla Atlètic a la primera jornada, el gironí veu "agosarat que se'ns consideri candidats" per lluitar per l'ascens. "Se'ns ha de definir com un equip que té plantilla suficient com per estar a la part mitjana alta de la classificació. Influeixen tantes coses que no és pot predir, però som un dels Girona més forts dels últims anys".