El seguiment de la Segona A per televisió es complica aquesta temporada davant la falta d'acord entre la Lliga i Movistar+, la plataforma privada amb més abonats d'Espanya. Telefónica, que la campanya passada tenia en exclusiva aquesta competició, passarà, per tant, si no s'hi posa remei abans d'aquest cap de setmana, de les càmeres als vestidors per viure en directe els instants previs a l'inici dels partits, de les entrevistes exclusives als entrenadors al final, i dels carrusels per seguir tota la jornada en directe, a emetre únicament un duel per jornada, el partidàs, que històricament oferia l'antic Canal+ els diumenges al migdia. La resta, inclosos els dos que es veuran en obert per Gol, aniran per un canal de nova creació (LaLiga 1,2,3TV) que ara per ara només està disponible per Orange, Vodafone i Telecable.

L'entrega en vigor del Reial Decret sobre el nou repartiment dels drets televisius (vigent pels pròxims tres anys) semblava que serviria per pacificar les guerres del futbol que s'han viscut els últims estius. Però no. El futbol de Primera es veurà per tots els operadors, però no el de Segona A. La LFP ha trosejat totes les seves competicions en diferents paquets, i el que feia referència al futbol de plata només es va vendre a mitges: Movistar es va quedar el que anomenen partidàs i el nou canal esportiu en obert de Mediapro, Gol, oferirà dos partits per jornada. La patronal va decidir crear el seu propi canal (LaLiga 1,2,3TV) per oferir-lo a tots els operadors de pagament sense exclusivitat, un calc del que el curs passat era el Canal+Liga2. Vodafone, Telecable i Orange ja han tancat acords amb la Lliga però no Movistar. I no sembla que la firma de Telefònica tingui gaires ganes de fer-ho: el passat 5 d'agost la LFP emetia un comunicat on revelava que aquesta era la única companyia «que fins ara no ha mostrat interés per l'emissió de tots els partits» de Segona. La situació es complica més quan Movistar té en exclusiva el partidàs i els altres operadors, tot i tenir la resta de la jornada, només poden retransmetre aquest duel en diferit. O sigui que de moment, per veure íntegrament la Segona A caldria estar abonat a dues plataformes.

Aquesta incertesa s'ha traduït en preocupació entre molts aficionats i en aquest sentit els fòrums d'internet de Movistar treuen fum plens de clients que anuncien la seva baixa si es confirma que s'han quedat sense la Segona divisió. Mentrestant, l'operador manté silenci i no confirma ni desmenteix res. Per altra banda en les últimes setmanes també ha trascendit que les autonòmiques, que en els horaris de les primeres jornades tenien reservats dos partits, hi han renunciat per l'alt preu dels drets.

De moment LaLliga ha anunciat l'horari de quatre jornades. El Girona anirà en obert per Gol aquest diumenge a Sevilla (21.00) i l'11 de setembre a casa contra l'Almeria (20.00). La visita de l'Elx a Montivi (dissabte 27, 19.00), i el partit a Valladolid (dissabte 3,18.00), aniran per LaLiga1,2,3TV.