Un cas com el d'Álex Menéndez no s'oblida així com així. Estava cantat que tota la polseguera que es va aixecar el dilluns no s'enterraria en un tres i no res. Comunicat del Girona i paraules de Quique Cárcel, però des de Montilivi s'ha cregut que aquesta defensa era insuficient. Sobretot perquè entrada aquella mateixa tarda sortien a la llum unes incendiàries declaracions del futbolista afectat. I no només això. Ahir, a mig matí, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) es posicionava a favor de Menéndez. Amb un comunicat, i també amb un tuit del seu president, Luis Rubiales, en el qual definia tot plegat com una situació «insòlita, errònia, injusta i el pitjor de tot, trista». Tot plegat, res que jugui a favor d'un Girona, la imatge del qual ha quedat del tot esquitxada. Per defensar una vegada més els arguments presentats el dilluns, la veu autoritzada que ahir es va prestar a dir la seva va ser el director general i president del Consell d'Administració, Ignasi Mas-Bagà. A?banda de reiterar la versió ja coneguda per tots i de recordar que la lesió de Menéndez era preexistent (una versió corroborada per tres metges diferents), va admetre que tot plegat ha fet «mal» al club, que l'entitat en tot moment està «fent el que és correcte» i que «defensarem el Girona fins al final passi el que passi.

Si no n'hi havia prou amb les declaracions del futbolista, amb com s'havia venut d'un principi la notícia i amb la reacció airada d'una part dels aficionats de l'Sporting i d'altres equips en contra el club de Montilivi, ahir l'AFE s'encarregava de posar més llenya al foc. Mitjançant un comunicat, el sindicat recordava que el conveni col·lectiu estableix un termini de quinze dies perquè al jugador se li practiqui el pertinent examen mèdic i que, en el cas d'Álex Menéndez, «el reconèixement es va realitzar satisfactòriament, essent presentat als mitjans de comunicació com a nou jugador del Girona FC». Entén l'AFE que, d'aquesta manera, «la causa de la lesió es produeix després d'haver passat» la pertinent revisió «mentre el jugador realitzava els exercicis propis de l'entrenament i, per tant, estava prestant els seus serveis professionals amb contracte en vigor, per la qual cosa no hi ha causa que justifiqui el seu acomiadament». Així ho afirmava Gonzalo de Medinilla, l'advocat de l'organisme.

Nou revés per al Girona, aquest cop des d'una altra banda. Calia actuar o així es va pensar des de Montilivi. L'opció d'emetre un nou comunicat o de fer una roda de premsa oberta als mitjans va surar a l'aire, però finalment es va optar perquè fos Ignasi Mas-Bagà el que atengués personalment la premsa. El director general, entre altres coses, va parlar de la postura de l'AFE:?«El que està dient és que el Girona ha acomiadat un jugador que s'ha lesionat entrenant-se amb ells. Si t'ho agafes només així, sembla que el club hagi actuat malament. Però l'AFE no té els informes mèdics i no té el mateix coneixement de tot com podem tenir nosaltres. Ens emparem amb el fet que el futbolista no és apte per fer la seva feina i que, per això, no el podem contractar. No l'hem acomiadat com es vol fer creure, sinó que s'ha resolt el contracte que teníem amb ell perquè el jugador no era apte».

Mas-Bagà reconeix que es tracta d'una «situació desagradable» que «ha fet mal» al Girona, però que «si hem arribat fins aquí és perquè el futbolista i les proves mèdiques ens han dut a prendre una decisió». Ell és conscient que no ha estat «la decisió més agradable» i que per això en un primer moment «vam buscar una solució» que no va arribar a bon port. «Va ser el futbolista el que ens va acabar portant a l'única sortida que quedava». Per al director general no hi ha volta de full. El veredicte dels metges mana i Álex Menéndez ja tenia una lesió quan va fitxar pel Girona: «Ens remetem a les proves mèdiques. La dels nostres serveis mèdiques, però també al diagnòstic del doctor Ramon Cugat, que va venir expressament i va dictaminar que es tracta d'una lesió antiga. No podem permetre que s'intenti dir que aquesta dolència es va produir en un rondo, perquè no és així. Ha estat una sorpresa perquè no ens ho esperàvem». Admetia que «ara estarem molt més a sobre» en casos així, però no va voler entonar el mea culpa. «Jo no sóc metge. Podria fer valoracions de si s'hagués pogut actuar d'una o altra manera, però quan es fa una història clínica a qualsevol club del món, se li pregunta al jugador un seguit de coses. Ell no va dir res del seu genoll. Se li va fer una prova d'esforç i cardiovascular i tot va sortir bé. S'haurien d'haver fet més proves? Això ja no ho sé».

Ara, amb dos bàndols oposats i la possibilitat d'acabar als jutjats, la posició del Girona és clara. «Si decideix prendre accions legals pot passar qualsevol cosa. Estem preparats i defensarem el club fins al final», va rematar Mas-Bagà.