Va ser posar-se la samarreta blanc-i-vermella, amb el 2 a l'esquena, calçar-se les botes i saltar al damunt de la gespa de Montilivi, quan Pablo Marí va respirar alleugerit. S'havia tret un pes de sobre. El culebrot que havia protagonitzat les dues últimes setmanes, amb un futur decidit però que no acabava d'avançar, havia arribat al seu final. «Estic molt content i il·lusionat. Tenia moltíssimes ganes d'entrenar-me amb el grup. Ara només em preocupa integrar-me a la dinàmica i adaptar-me al nou sistema». Van ser les seves primeres paraules com a jugador del Girona. Hi arriba cedit pel Manchester City per una temporada, amb una clàusula que permetrà allargar aquest lligam un any més. Feia dies que havia comunicat que volia marxar del Nàstic i no va ser fins dilluns que va començar a veure la llum: fitxatge pel City i l'endemà, cessió al Girona i primer entrenament. Ahir va arribar el torn de la seva presentació. La del setè central (comptant el lesionat Carles Mas) que tindrà a les seves ordres Pablo Machín.

«Quan em van comentar el projecte que aquest club tenia en ment em va agradar i no m'ho vaig pensar. Tenia moltes ganes de formar-ne part», deia el valencià, qui ve de passar «tres anys molt bonics al Nàstic» però qui veia que la seva etapa com a grana s'havia acabat. «Hi ha moments a la vida que els projectes s'acaben i n'has de triar un de nou», valorava. Ser suplent «per motius tècnics» i tot plegat van ajudar-lo a prendre la decisió:?«Tot suma a decidir que cal marxar. Quan et proposen quelcom interessant ho has d'acceptar i això és el que he fet».

Pablo Marí, fitxat pel Manchester City per tres temporades, diu tenir només l'entitat de Montilivi al cap. «Des d'ara sóc jugador del Girona i no penso en una altra cosa. Ho donaré tot per aquest club. El que vingui després, no m'interessa». És l'únic central esquerrà de la plantilla però no creu que això li suposi cap «avantatge» respecte al munt de defenses amb els quals compartirà vestidor. «Hi ha molts dretans que juguen per l'esquerra, així que no vaig per davant en aquest sentit. Hi haurà molta competència, però això és bo. Donaré el màxim per intentar guanyar-me el lloc».

El director esportiu Quique Cárcel, que el valorava com un defensor «amb molta projecció» i «necessari» per a la plantilla, assegurava que Pablo Marí sempre ha estat «la primera opció» per «completar» la línia defensiva. A més, va deixar clar que tenir un elevat nombre de centrals és important. «Si només en tinguéssim quatre i comencés la lliga, seria un problema. Ara tenim Mas i Richy lamentablement lesionats. Quan els tinguem a tots bé, hi haurà més competència. S'haurà de gestionar i saber portar, però s'han de tenir dos homes per posició».

Kiko Olivas, recuperat

Si sembla complicat que Pablo Marí pugui jugar diumenge a Sevilla per la manca de rodatge que duu aquesta pretemporada (tot i que ell diu estar «disponible» per a Machín), més probable és que Kiko Olivas es pugui vestir de curt. I això que el central va haver-se de retirar en el penúltim amistós de l'estiu, contra el Llagostera divendres passat. Sense comunicat mèdic pel mig, una tònica que ja és habitual a Montilivi, s'ha hagut d'esperar a veure'l de nou entrenant-se amb normalitat per comprovar que el d'Antequera està recuperat i que tot va quedar en un ensurt.