Estiu nou, Lliga nova. Amb l'agost en plena decadència, el futbol torna a ser el protagonista. S'han acabat les provatures. Punt i final a les pretemporades. L'hora de la veritat ja és aquí. Aquest vespre, la Segona Divisió A dóna el seu tret de sortida i el Girona s'hi presenta per novena temporada consecutiva. L'equip més veterà de la categoria s'ha reforçat de valent i compta amb una de les plantilles més equilibrades i competitives dels últims anys per sobreviure a un torneig on la regularitat i la resistència són fonamentals per arribar amb vida al tram final. Un curs més hi haurà plantofades a la part alta i baixa i es preveu difícil que hi hagi un clar dominador. Els gironins, cada cop amb la boca menys petita, no descarten lluitar per tot. Primer, toca posar rumb cap als famosos 50 punts, però el vestidor és conscient que hi ha ingredients suficients per somiar.

Tot això, amb permís dels 21 equips restants, que també han renovat les seves plantilles. Molts d'ells, amb l'objectiu de lluitar per l'ascens. D'altres, amb la intenció de sobreviure. El Girona se situa en un punt intermedi, però després de dos anys seguits quedant-se a les portes de Primera, sembla que hi ha l'obligació de, com a mínim, intentar-ho. Homes importants com Florian Lejeune, Isaac Becerra i Jaime Mata han canviat d'aires, però a Montilivi han arribat d'altres cares noves que compensen, i molt, la plantilla que a dia d'avui té entre mans Pablo Machín. René (Llagostera) i Bounou (Atlètic) formen una porteria de garanties;?Ramalho (Athletic), Cifuentes (cedit pel Màlaga), Pablo Marí (cedit pel Manchester City), Saúl García (cedit pel Deportivo) i Juanpe (Granada) han apuntalat la defensa;?Portu (Albacete) fa pujar la qualitat al mig del camp; i el gol també serà responsabilitat de Longo (cedit per l'Inter) i Sandaza (lliure després d'una experiència fallida al Tòquio). A tots ells se'ls uneix el porter Gianni Cassaro (ve de l'Olot, s'entrena amb el primer equip i jugarà amb el Peralada) i el davanter Manel Martínez (cedit al Llagostera).

D'arguments per creure que Montilivi pot viure una bona temporada, n'hi ha uns quants. De rivals que els posaran les coses difícils, també. Perquè no s'ha d'oblidar que enguany, a Segona hi coincidiran un grapat de clubs històrics que s'han reforçat a consciència amb l'objectiu de quedar el més amunt possible. No només el Llevant, Rayo Vallecano i Getafe, els tres descendits de Primera. També d'altres clàssics en aquesta mena de lluites, com ho són el Saragossa, Almeria, Còrdova, Valladolid, Mallorca i Oviedo. Sense oblidar l'Alcorcón, també un dels veterans de la categoria que, un estiu més, ha fet una petita revolució al seu vestidor amb relleu a la banqueta inclòs. O equips com el Tenerife, Nàstic i Numància, sempre perillosos. Cal veure també com s'adaptaran els nouvinguts: un històric com el Cadis torna a Segona i allà es trobarà amb el Sevilla Atlètic i els debutants UCAM Múrcia i Reus.