Si el Girona ha reforçat la seva defensa no ho ha fet per capritx. Ha estat a consciència, amb coneixement de causa i per curar-se en salut. Pablo Machín i Quique Cárcel sempre han tingut molt clar que l'ideal és comptar amb dos homes per posició i en un sistema que utilitza tres centrals, l'equació és fàcil. Pablo Marí ha estat l'últim a aterrar. Un fitxatge necessari al tractar-se d'un perfil inèdit a la plantilla, però també perquè el tècnic i el director esportiu saben que, durant força temps, no podran comptar amb tota la seva artilleria a la rereguarda. El primer descartat és Carles Mas. Forma part de la plantilla, però no té dorsal en estar lesionat i haver d'afrontar encara un període llarg de recuperació. Amb qui tampoc es podrà comptar és amb Richy Álvarez. El gallec, tota una institució a Montilivi amb gairebé 120 partits de lliga a l'esquena, en té per un temps incert per tornar a reaparèixer. Si fa dues setmanes se li auguraven uns dos mesos de baixa, ara l'escenari se li ha complicat. I?força. El club avançava ahir que el jugador haurà de ser intervingut. L'operació tindrà lloc avui mateix. I?el temps de baixa, encara que no es precisava, rondarà dels 4 als 6 mesos, pel que el gallec es perdrà la primera volta del campionat i caldrà veure com evoluciona per poder reaparèixer al segon tram de calendari.

Richy fa mesos que viu una autèntica muntanya russa. Un any enrere, començava jugant, mantenint el rol d'intocable que s'havia guanyat a pols amb el seu excel·lent rendiment a la gespa. Fins que a la tardor, Machín va decidir apartar-lo de la titularitat. El 12 de desembre, va ser intervingut d'una ruptura del menisc extern del genoll esquerre, una lesió produïda a causa del desgast de l'articulació. No va tornar a jugar fins al 27 de febrer, al camp del Llagostera, però no va ser fins al maig, al tram decisiu de la lliga, que no va aconseguir la continuïtat que feia tant de temps que perseguia.

Quan semblava que tornava a estar en condicions de competir de tu a tu amb la resta de centrals per un lloc a l'onze, nou revés per al futbolista. A Manchester ja va notar certes molèsties que li han impedit realitzar amb normalitat la pretemporada. Fa poques setmanes es va optar pel repòs i per esperar uns dos mesos per veure com evolucionava el seu genoll, però no s'ha esperat tant de temps. Ahir, comunicat mèdic del club explicant que a Richy se li practicarà avui una artroscòpia a l'Hospital Quirón de Barcelona, una intervenció que realitzarà el responsable mèdic del Girona, el doctor Antoni Mora, juntament amb el doctor Ramon Cugat. Aquesta operació «permetrà la revisió i neteja articular, la retirada dels fragments cartilaginosos despresos i l'aplicació de cèl·lules mare i factors de creixement». Tot plegat, per intentar fer net de les «lesions del cartílag articular de tròclea i còndil femoral extern del genoll esquerre del jugador, compatible amb condrolisis o destrucció cartilaginosa».

El Girona informava que «després d'haver finalitzat l'operació» serà quan s'informi del període de recuperació, però des del club es té assumit que el temps de baixa de Richy no serà inferior als 4 mesos i que, fins i tot, podria rondar el mig any.