La sonora i precipitada marxa d'Álex Menéndez contrasta amb l'arribada, sense fer soroll, de Saúl García. Canvi de cromos forçat i a passar pàgina, s'ha dit des del club. Cedit pel Deportivo de la Corunya, la seva incorporació s'anunciava el matí del dissabte i aquella mateixa tarda, sense haver entrenat i pràcticament, Saúl debutava en l'amistós contra el Sabadell (1-3). La del càntabre és l'enèsima cara nova del Girona, però no pas l'última. A l'espera d'incorporar un davanter que supleixi l'adéu de Dejan Lekic, la direcció esportiva, encapçalada per Quique Cárcel, no llança la tovallola per Carlos Clerc, l'altre gran objectiu. Que el badaloní torni a jugar a Montilivi, però, ja és més complicat. Amb propostes al damunt de la taula, poder-lo convèncer es presenta com una difícil missió que, en cas d'acabar amb un final feliç, comportaria la marxa d'un dels carrilers que ara mateix hi ha a la plantilla.

De tot això se'n va parlar ahir al migdia a la sala de premsa de Montilivi, minuts després del primer entrenament de la setmana. Tocava presentació oficial i aquest cop el protagonista era Saúl García. «Content i il·lusionat» per afrontar aquesta «nova etapa» a Girona es va mostrar el de Vioño de Piélagos, qui passada la «decepció» que li ha suposat no entrar finalment als plans del Deportivo quan així ho semblava en un principi, està centrat al cent per cent en fer «un bon any a nivell individual i col·lectiu» sota les ordres de Machín. Arriba per cobrir el carril esquerre, una posició «exigent» a la qual s'ha d'«acostumar». «Però m'agrada. És una posició en la que puc gaudir. Espero adaptar-me bé i ajudar els meus companys el màxim possible», afegia. Mentre s'acaba d'acostumar a un vestidor que «m'ha rebut amb els braços oberts», Saúl té ben clar que «vinc a un club que està fent uns bons anys. Esperem estar al més amunt possible i, si pot ser, aconseguir l'ascens».

Amb Saúl al vestidor, Machín compta ara amb cinc carrilers a les seves ordres. «És la idea que teníem des del principi», reconeixia Quique Cárcel, tot i que admetia que això no vol dir que ja no s'hi pugui fer cap més retoc. «Només tenim algun esquerrà dominant i si hi ha alguna opció de pes per portar-ne un altre, es farà». Aquesta opció té nom i cognom: Carlos Clerc. «És una possibilitat més, però creiem que ara mateix no és factible». Per a Cárcel, que el badaloní acabi aterrant de nou a Girona és «pràcticament impossible» tot i que no perd del tot l'esperança. «Que surti bé passa perquè les seves opcions a Primera no hi siguin. Ell sap que aquí pot rendir i coneix el sistema. Si finalment no va a cap Primera Divisió, tindrem possibilitats que vingui», valorava. Tanmateix, sembla que Clerc ho té gairebé fet amb l'Osasuna. O?així ho explicava ahir el president navarrès, Luis Sabalza: «Les negociacions estan avançadíssimes».

La marxa de Lekic

Al mateix moment que Dejan Lekic era presentat com a nou futbolista del Mallorca, a Montilivi Cárcel s'encarregava d'explicar per què el davanter serbi va enfilar cap a Palma tot i tenir un any més de contracte amb el Girona. Per al director esportiu, l'adéu de l'atacant ha estat «la millor opció» no només per al futbolista, sinó també per als dos clubs implicats. Primer, perquè «Lekic ens va comunicar que diversos equips el volien i que ell volia marxar sí o sí». I segon, perquè «el Mallorca ens va plantejar una oferta econòmica». Amb tot això, la solució era clara: «Ens hauria agradat que continués, però tenim clar que si algun jugador no vol estar amb nosaltres el millor és que marxi».

Amb Lekic fora, la direcció esportiva pentina el mercat a la recerca d'un davanter, el perfil de jugador «que més costa» de trobar. Cárcel, tot i admetre que «no serà fàcil» arribar a bon port amb alguna de les negociacions que té entre mans, es veia optimista en aquest sentit. «Les opcions les tenim molt clares i les estem treballant i lluitant perquè vegin la llum i ben aviat puguem portar aquest futbolista que ens falta». Mamadou Koné, del Racing de Santander, encapçala la llista. Finalment, Cárcel va confirmar que el davanter Manel marxarà cedit. «Estem molt contents amb el seu rendiment però la idea és que surti».