La suplència de Pere Pons en l´estrena de la temporada al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla Atlètic (3-3) va sorprendre tothom. El migcampista de Sant Martí Vell havia estat indiscutible amb Pablo Machín els dos últims cursos però el tècnic sorià va decidir deixar-lo a la banqueta diumenge passat en benefici de Rubén Alcaraz. La decisió oficialment va ser «tàctica» i Machín va justificar-la al final del partit recordant que havia estat lesionat en la pretemporada i que el barceloní estava treballant molt bé. Fonts del club també van confirmar la versió que la decisió era «tècnica». Tot i això, la joventut i progressió del jugador van fer malpensar més d´un seguidor blanc-i-vermell que no acabava d´entendre la suplència del gironí. Les qualitats ofertes pel jugador de Sant Martí Vell els dos darrers cursos no han passat desapercebudes per ningú i són uns quants els equips que han preguntat per ell aquest estiu. A Montilivi han arribat interessos per ell, però d´ofertes només una, la d´un Eibar que ha posat sobre la taula 1,5 milions d´euros pel seu fitxatge. No obstant això, des del Girona la decisió és la de no deixar anar Pons si no és cobra la clàusula de rescissió, que arriba als 2 milions. Ahir el club va optar perquè el futbolista no comparagués davant els mitjans de comunicació.

Després d´incorporar David Juncà i enguany Florian Lejeune, l´Eibar continua de pesca a Girona. El conjunt basc busca un migcentre i veient les dificultats d´incorporar Fran Rico del Granada, ha llançat l´ham a Montilivi per Pere Pons. Els bons informes de Lluís Codina, membre de l´àrea esportiva de l´Eibar i habitual a la llotja de Montilivi els últims anys, són molt positius i el club basc veu en Pons un valor a l´alça pel qual desemborsar una quantitat important de diners. El tècnic José Luis Mendilibar vol un quart pivot que competeixi per la titularitat amb Dani García, Escalante i Cristian Rivera.

L´hipotètic traspàs de Pere Pons a l´Eibar seria el més gran de la història del club. Poc avesat a vendre jugadors, el sostre continuen sent els 700.000 euros aconseguits per Ranko Despotovic traspassat a l´Urawa Red japonès el 2011. D´altres vendes han estat les de Ferran Corominas a l´Elx per 100.000, la d´Hiroshi Ibusuki al Sevilla per 150.000 o la de Gumbau al Barça.

Les molèsties d´Alcaraz

El jugador, mentrestant, es manté al marge de tot plegat i continua entrenant-se amb normalitat amb l´objectiu de guanyar-se un lloc a l´onze titular. En aquest sentit, caldrà veure l´evolució de les molèsties que pateix el gran protagonista de la remuntada a Sevilla, Rubén Alcaraz, que va rebre un fort cop durant el partit. El barceloní es va sotmetre a proves mèdiques ahir a Barcelona i es va perdre l´entrenament matinal a Peralada. En principi però, no té res trencat i hauria de poder participar contra l´Elx dissabte. Machín té també les alternatives al mig del camp d´Eloi Amagat i Vivancos. El bescanoní però, està cercant una sortida a Segona B en forma de cessió.